Craiova: Sorin Pătraşcu, antrenorul cu grad de plutonier major

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pătraşcu este mândru că antrenează prima echipă de fete din Bănie
Pătraşcu este mândru că antrenează prima echipă de fete din Bănie

A pregătit aproape 15 ani echipa aviaţiei din Craiova, dar, ca tehnician, a obţinut performanţe la futsal, fotbal feminin şi cu naţionala de amatori a României.

Are Licenţa A UEFA, dar s-a axat pe echipele mici, pe care le-a luat de la zero şi le-a făcut celebre. Sorin Pătraşcu are la activ aproape 20 de ani de fotbal la nivel judeţean şi peste două decenii de antrenorat. Ucenicia şi-a făcut-o la Aripile Craiova, echipa aviaţiei, unde a fost jucător din 1982 până în 2001, din 1987 îndeplinind şi funcţia de tehnician.

Am jucat ca libero şi am evoluat până la 41 de ani, dar, cu excepţia primilor cinci ani, am fost şi antrenor. Mi-a plăcut această meserie, drept dovadă că o practic şi acum. Am îmbinat munca de subofiţer al aviaţiei cu activitatea sportivă, cu rezultate pe ambele planuri“, susţine Pătraşcu, care este cadru militar, având gradul de plutonier major, iar din 2001 este vicepreşedinte la AJF Dolj.
Şcoala Militară l-a format pentru cariera pe care a urmat-o, oferindu-i cele trei principii pe care tehnicianul craiovean spune că le are şi acum: muncă, seriozitate şi disciplină. Iar rezultatele nu au întârziat să apară.
 
Vicecampion european cu naţionala de amatori

În 2004, când FRF a înfiinţat CN al Regiunilor la fotbal amator, Pătraşcu a format selecţionata Olteniei, cu care a câştigat toate cele trei ediţii ale întrecerii. Astfel, oltenii s-au transformat în tricolori şi au reprezentat Românie în turneul de calificare la Campionatul European de amatori. Cu Sorin Pătraşcu la timonă, naţionala şi-a trecut în palmares două calificări, în 2005, când a terminat pe locul 7, şi în 2009, tot în Croaţia, unde a obţinut cea mai mare performanţă la acest nivel: disputarea unei finale de CE.
Suntem vicecampioni europeni la amatori, cea mai mare realizare pe plan internaţional la fotbal. Când am participat pentru prima dată la un turneu final, România era pe locul 40, iar acum este a opta putere a Europei la fotbal amator“, spune Pătraşcu, care are un palmares deosebit la acest nivel, 11 victorii, patru egaluri şi patru înfrângeri, golaveraj 47-21.

Citeşte în care este marele vis al lui Sorin Pătraşcu.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite