Craiova: Studiază teologia, dar vrea în cinematografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are câte două - trei  locuri de muncă în acelaşi timp şi nu lasă o zi să treacă fără să se gândească la o potenţială afacere, cu ajutorul căreia să îşi împlinească şi visul de a deveni actor.

Convins că aparţine unei generaţii cu identitate, Sorin Neţoi se foloseşte de orice prilej creativ şi inovator pentru a adăuga un plus de diversitate existenţei lui. Deşi nu are încă 23 de ani poate vorbi deja experienţă profesională. Era adolescent când începuse să îşi câştige proprii bani şi să nu mai fie nevoit să le ceară părinţilor pentru orice. Îşi aminteşte că a reuşit atunci să îşi cumpere singur o bicicletă. A exploatat orice ocazie de a lucra. A fost operator de teren pentru o firmă de cablu, a distribuit materiale promoţionale, s-a implicat în acţiuni de sondare a opiniei publice.

„Nu văd o problemă în a face diverse lucruri care nu au neapărat legătură cu studiile în curs sau cu planurile de viitor, dar văd o problemă în refuzul foarte multor tineri de a încerca să îşi câştige singuri existenţa, nemulţumiţi de faptul că nu este pe măsura pregătirii lor“, spune tânărul.

Deşi este student la Teologie, nu se gândeşte să devină preot, simte că este ceva ce nu i se potriveşte acum, dar recunoaşte că este posibil ca la vârsta înţelepciunii să îşi reconsidere atitudinea de acum. Această facultate a decis să o urmeze ca o continuare a celor cinci ani de Seminar

Se visează pe marile ecrane

În zona artei se simte foarte bine. Când era copil desenul i-a adus şi premii, la olimpiade şi concursuri. Mai târziu a avut şansa de a sta lângă pictori de biserici, la Mânăstirea Arnota, la Strâmba. „Dădeam fonduri, nu făceam altceva, dar mi s-a părut nemaipomenit pe şantier“, poveşteşte Sorin. Dar la fel de mult îl bucură ipostaza de animator în spaţiu de joacă pentru copii, când trebuie să interpreteze diverse roluri care să fie pe sufletul celor mici, pe care îi răsfaţă cu picturi pe faţă sau împletindu-le diverse forme din baloane. În largul lui se simte şi pe podiumul de modă, în faţa aparatului foto sau în sala de antrenamente la Wado Ryu.

„Visul meu dintotdeauna este să devin actor de cinema. Prima dată aici, în România, că până la urmă toţi au pornit de undeva“, mai spune Sorin Neţoi. Între timp a decis să urmeze cursurile Şcolii postliceale sanitare pentru a putea conta pe o meserie căutată în cazul în care va pleca în străinătate.


Întreaga poveste, astăzi în Adevărul de Seară




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite