Craiova: Sorin Diulescu îţi găseşte de lucru pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Diulescu a luat afacerea de la zero
Sorin Diulescu a luat afacerea de la zero

Împreună cu echipa pe care o conduce, a ajutat sute de oameni să se angajeze, sfătuindu-i cum să îşi întocmească CV-ul sau cum să se prezinte mai bine în faţa celor care le iau interviu.

Deşi s-a pregătit să devină profesor de fizică, n-ar da, pentru nimic în lume, ceea ce face acum. În urmă cu peste un an de zile, a pus pe picioare filiala locală a unei mari companii de recrutare şi de atunci a reuşit să ajute sute de oameni să-şi găsească un loc de muncă. Asta deşi vremurile nu i-au fost chiar prielnice, piaţa muncii fiind în declin din cauza crizei economice. Sorin Diulescu a plecat de pe băncile facultăţii în urmă cu mai bine de 10 ani, pentru a deveni profesor. Aspiraţiilor sale le-a venit de hac sistemul românesc de încadrare a cadrelor didactice. „ Eram 96 de candidaţi şi patru posturi de profesori în Craiova. Eu am fost al şaptelea. Puteam să-mi aleg un post în mediul rural, însă am decis să merg pe ceea ce ştiam deja să fac. Lucram încă din timpul facultăţii în vânzări“, a spus craioveanul. Treptat, Sorin a evoluat de la agent de vânzări la funcţii mai înalte şi cu mai multe responsabilităţi, ajungând să lucreze pentru companii multinaţionale de prestigiu.

A luat afacerea de la zero

S-a reorientat apoi către domeniul marketingului şi al comunicării, unde s-a remarcat creând un sistem de vânzări prin dealeri pentru o cunoscută companie de telecomunicaţii din România. Anul 2008 i-a adus în faţă provocarea de a dezvolta o afacere pe plan local. „Mereu mi-a plăcut să construiesc lucrurile de la zero, să le dezvolt, iar compania pentru care lucrez mi-a oferit această oportunitate. Văd în asta asemănarea cu slujba de profesor, care are menirea să formeze elevii“, ne-a mărturisit Sorin. Începuturile au fost dificile, dar, încet-încet, lucrurile au început să meargă. I-au trecut de atunci pragul sute de oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, dar şi zeci de companii care au căpătat încredere că îşi vor găsi aici candidaţii potriviţi. „Am reuşit să creez o echipă de care sunt mândru. Avem deja experienţă şi rezultate foare bune care ne îndreptăţesc să fim optimişti. Pe cât posibil, continuăm sa menţinem legătura cu oamenii care ne-au călcat pragul“, a explicat recruiterul.

Apropierea de oameni l-a adus de multe ori în faţa unor situaţii hilare. „Au fost cazuri în care unii candidaţi mai tineri au venit la interviu cu părinţii sau cu prietenul sau prietena. Un candidat ne-a oferit bomboane, arătându-şi astfel recunoştinţa pentru că l-am ajutat să obţină postul. Alţii s-au simţit mândri că există companii care plătesc pentru ca ei să fie recomandaţi la interviu“, ne-a spus craioveanul, care a adăugat că munca sa îi oferă foarte multe satisfacţii, profesionale şi umane, pe care cu greu le-ar putea avea într-un alt domeniu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite