Craiova: Şomeri de cinci milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Sperând să diminueze şomajul autorităţile din Oltenia şi Muntenia vor investi aproximativ cinci milioane de euro în programe de încadrare şi reintegrare a acestora în piaţa muncii.

La Craiova a fost lansat proiectul „Munca pe primul loc“, derulat cu sprijin financiar european prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007-2013, „Investeşte în oameni!“.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creşterea participării şomerilor, în special a celor de lungă durată, la programe active de ocupare pentru facilitarea integrării, atragerea şi menţinerea unui număr cât mai mare de persoane pe piaţa muncii, inclusiv din zonele rurale şi sprijinirea ocupării formale în cele două regiuni.

Primul pas în implementarea proiectului este înfiinţarea unui Centru de Reintegrare a Şomerilor din Regiunea S-V Oltenia. De acest lucru vor beneficia 3.000 de şomeri, inclusiv persoane inactive, prin furnizarea de servicii de stimulare a ocupării forţei de muncă. Cum numărul şomerilor din regiunile Oltenia şi Muntenia este în creştere, se aşteaptă ca aproximativ 25% din şomeri să fie încadraţi sau reintegraţi pe piaţa muncii în maxim doi ani, iar 1,5% - în primele şase luni de la deschiderea centrului.

Dumitru Otovescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Craiova a atras atenţia asupra faptului că emigraţia din România este un fenomen îngrijorător, care reprezintă doar o soluţie individuală: „Pe termen lung, rezultatul acestui fenomen este dezastruos. Dacă avem în vedere faptul că în Italia sunt plecaţi la muncă aproximativ 1,2 milioane de români, în Spania - aproximativ un milion, în Grecia - 600.000, pe termen lung forţa de muncă calificată va fi afectată“.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 30 de luni şi are o valoare de aproximativ cinci milioane de euro şi este implementat de Asociaţia „Şanse Egale pentru Fiecare“ în parteneriat cu Tinguely International BV (din Olanda), Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane din cadrul Universităţii din Craiova şi Institutul Social Oltenia.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite