Craiova: Şoferii şi lăcătuşii de la Spitalul Filantropia dau în judecată conducerea instituţiei pentru că vor fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Filantropia au acţionat în instanţă conducerea unităţii medicale. Salariaţii sunt nemulţumiţi că au fost puşi pe listele de disponibilizări pentru că, spun ei, nu au avut nicio abatere disciplinară.

Şapte angajaţi ai Spitalului Municipal Filantropia au chemat în instanţă conducerea unităţii medicale, după ce au fost anunţaţi că urmează să fie disponibilizaţi. Alţi zece angajaţi TESA sunt hotărâţi să urmeze exemplul colegilor pentru că, spun ei, criteriile prin care au fost puşi pe listele de disponibilizări nu sunt clare. Mitran Marcu, de 55 de ani, şef de garaj, a aflat în această perioadă că în scurt timp îşi va pierde locul de muncă.


„Nu am avut nicio abatere!”


Bărbatul, care lucrează în spital de 25 de ani, se simte nedreptăţit şi nu înţelege de ce va fi dat afară. „Au fost stabilite nişte criterii de disponibilizări însă eu nu mă încadrez în niciunul. Nu am avut niciodată vreo abatere disciplinară, nimeni nu mi-a reproşat vreodată că nu mi-am făcut treaba cum trebuie. În plus, acest post este necesar în spital, adică la garaj sunt ţinute Salvarea, maşina Ford care aparţine spitalului. Eu mă ocup de întreţinerea lor, nu văd cum ar exista un spital fără un om care să aibă în grijă acest serviciu”, ne-a explicat în această dimineaţă Marcu Mitran. Şeful de garaj spune că, de îndată ce va primi decizia de disponibilizare, va contesta hotărârea, după care va da în judecată conducerea instituţiei.

Astăzi s-a votat organigrama Spitalului Municipal

Reprezentanţii spitalului spun că disponibilizările au fost stabilite ca la carte. „Am trimis adrese şefilor de servicii care, în funcţie de criteriile din Codul Muncii şi contractul colectiv de muncă, au propus pentru disponibilizare anumiţi angajaţi.  În comitetul director am analizat aceste liste, împreună cu Sindicatul Sanitas, şi le-am modificat”, a declarat doctor Mihaela Tătaru-Abagiu, managerul spitalului.
"Suntem nemulţumiţi deoarece criteriile nu au fost stabilite cu sindicatul. Într-adevăr, mai mulţi angajaţi mi-au comunicat că sunt hotărâţi să îşi clarifice situaţia pe cale legală", a declarat asistent şef Constanţa Bărbulescu, lidera Sindicatului Sanitas. 27 de angajaţi TESA, dintre care cei mai mulţi sunt paznici, economişti, analişti programator, lăcătuş mecanic şi chiar un bucătar, se află pe listele de concedieri. Consiliul Local, în subordinea căruia se află spitalul, a aprobat astăzi organigrama unităţii medicale şi ştatul de plată.  



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite