Craiova: Sociologii de la Universitate îi învaţă pe primari cum să atragă bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii a 20 de primării din judeţele Dolj şi Gorj vor fi învăţaţi cum să întocmească programe europene şi, implicit, să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităţilor de care răspund.

Facultatea de Ştiinţe Sociale din cadrul Universităţii Craiova va ajuta 20 de primării din Dolj şi Gorj, prin departamentul de cercetare şi proiecte europene, să înveţe să atragă bani europeni. Profesorii sociologi care au pus pe picioare acest proiect vor merge, pe parcusul a 14 luni, în fiecare localitate ce participă la program şi vor avea misiunea de a elabora studii şi a creşte eficienţa în administraţia publică din comuna respectivă.

Vor fi întâlniri săptămânale, vor fi realizate studii în toate zonele respective pentru a se identifica problemele cu care se confruntă administraţiile locale. Vom încerca împreună să găsim soluţii de atragere de fonduri care să vină în sprijinul comunităţilor locale”, a declarat decanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale, Dumitru Otovescu. 

Programul “Modernizare şi performanţă în administraţia publică locală” a fost prezentat astăzi, la Casa Universitarilor şi are drept parteneri şi consiliile judeţene din Dolj şi Gorj. „În ceea ce priveşte judeţul nostru, 10 primării au fost selectate să participe. Unul din punctele forte al modenizării prin sociologie îl reprezintă întâlnirile săptămânale dintre profesorii iniţiatori şi primari”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Creşterea performanţei în administraţia publică locală nu se poate realiza fără bani, aşa că acest program este finanţat cu aproape 8 miliarde de lei, bani care se îndreaptă, în principal spre studii sociologice şi cursuri cu primarii. „Este foarte important ca primarii să cunoască tainele administraţiei locale pentru a atrage fonduri europene. În Dolj este o situaţie paradoxală pentru că sunt primari care au reuşit să se dezolte să atragă programe europene , dar sunt şi primari care au rămas la stadiul secolelor 18-19”, a mai spus Prioteasa. Iniţiatorii programului sunt convinşi că vor ridica standardele în administraţia publică locală.

Rezultatele programului “Modernizare şi performanţă în administraţia publică locală’ se vor vedea abia peste 14 luni, când se vor încheia cursurile. Până atunci, mai marii localităţilor implicate trebuie să-şi noteze conştiincios fiecare lecţie.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite