Craiova: Singurul amanet de maşini din Bănie, în pană de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii unicului amanet din oraş care primeşte şi autoturisme spun că se adresează doar celor care au maşini proprietate personală şi că nu primesc autovehicule mai vechi de cinci ani.

O persoană care decide să îşi amaneteze maşina poate primi între 1.000 şi 20.000, chiar 30.000 de euro. Într-o lună, de când există amanetul care primeşte aur şi maşini deopotrivă, doar un craiovean a ales soluţia extremă de a scăpa de datorii urgent, renunţând pentru scurt timp la autoturismul marca Alfa Romeo. Alţii, în schimb nu ar apela la o astfel de variantă.

„Nu mi-aş duce masina la un amanet pentru că este riscul mare, poţi să o pierzi destul de uşor. Dacă într-adevăr aş avea nevoie de bani, aş vinde-o“, declară tânărul de 28 de ani, Lucian Dumitraşcu.

 Amanetul primeşte orice marcă de maşină, numai să nu aibă mai mult de cinci ani vechime, iar toate actele să fie în regulă.

„Vin mulţi curioşi să afle cum pot să îşi amaneteze maşina, întreabă, dar pleacă repede pentru că descoperim că au numere de Italia sau Bulgaria. Maşinile trebuie să fie verificate, nu cumva să fie furate“, spune casiera Alina Mustăcioară. Aceasta mai spune că se percepe pe zi un comision de 0,25% din valoarea automobilului şi nu se plătesc penalităţi pentru neridicarea lui la termenul anunţat iniţial, ce nu poate fi mai mic de cinci zile. „După o lună avem dreptul prin lege să o scoatem la vânzare“, precizează casiera.
Toate autovehiculele sunt depozitate sub pază, pe un teren, în Făcăi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite