Craiova: VIDEO / Sindicaliştii în stradă: „Vrem un cod să ne ajute, nu să ne persecute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de salariaţi, dar şi şomeri, au strigat lozinci anti guvernamentale în plin centrul Craiovei, la mitingul organizat de filialele doljene ale confederaţiilor naţionale împotriva modificărilor aduse Codului Muncii.

Sindicaliştii au aşezat un coşciug pe treptele Teatrului Naţional şi au aprins lumânări, au huiduit guvernul şi i-au cerut să plece.

image

„Vrem să îngropăm guvernul şi sclavia pe care o aduce acest cod al muncii, făcut după cel al americanilor. Noi suntem legaţi de glie, românul se sacrifică o viaţă ca să îşi facă o casă. Americanii nu sunt legaţi de nimic, pleacă uşor dintr-o parte în alta. Vrem un cod să ne ajute, nu să ne persecute. Ne rugăm pentru locurile noastre de muncă“, a spus Constanţa Bărbulescu, de la Sindicatul Sanitas  - Spitalul Filantropia. 

Liderii de sindicat au declarat sclavagist codul asumat de Guvernul Boc.

image

„Trebuie să fim uniţi împotriva acestui cod dezastruos, care ne condamnă la sclavagism“, a spus Ileana Ionescu, primvicepreşedinte CNSLR Frăţia.

„Este extrem de grav că nu se acceptă contractul colectiv la nivel naţional, că s-aprelungit perioada de probă, că angajatul nu va mai avea siguranţa locului de muncă din cauza contractelor pe perioadă determinată, care îl vor împiedica să îşi mai ia un împrumut  de la bancă. Oamenii se tem că vor rămâne pe drumuri“, a spus Constantin Lungulescu, lideul SIP „Spiru Haret“ Dolj.

image

După mitingul de pe esplanada Teatrului Naţional, sindicaliştii au mărşăluit pe principalele artere ale Craiovei, anunţănd că vor ieşi din nou în stradă pe 9 martie.

Pentru mitingul din această după-amiază au fost mobilizate aproximativ 350 de forţe de ordine.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite