Craiova: Sindicaliştii din CFR, la discuţii cu ministrul Anca Boagiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii doljeni vor să o convingă pe Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, să nu desfiinţeze Regionala CFR Craiova. Într-un interval de doar câteva zile, sindicaliştii din cadrul CFR au anunţat că Regionalele CFR SA şi CFR Călători din Bănie se vor desfiinţa.

Sute de doljeni care lucrează în prezent în cadrul CFR ar putea rămâne fără un loc de muncă dacă variantele de restructurare aprobate săptămâna aceasta de conducerea CFR vor fi puse în aplicare. Iulian Măntescu, liderul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, a declarat pentru NewsIn că în cadrul şedinţelor AGA ale CFR SA, respectiv CFR Călători, s-au aprobat variantele care prevăd desfiinţarea a patru regionale, printre care şi cea de la Craiova. În plus, în cazul CFR SA, ar putea fi disponibilizate 1.500 de persoane, în timp ce la CFR Călători 1.021 de angajaţi vor părăsi compania. Gheorghe Frăţică, liderul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC) a confirmat pentru „Adevărul” deciziile din şedinţele AGA. „Am participat şi am făcut contestaţie pentru că au fost depuse inclusiv rapoartele pentru desfiinţarea regionalelor. Nu se poate aşa ceva! Nu ştiu pe ce criterii au hotărât să desfiinţeze regionalele. Eu cred că trebuiau să dea 7.000 de oameni afară, că aşa prevăd acordurile cu FMI şi Banca Mondială, iar reorganizarea a fost un pretext. Astăzi ne vom întâlni cu doamna ministru Anca Boagiu pentru a-i explica că regionalele nu trebuiau desfiinţate pentru că e vorba de siguranţa circulaţiei, a bunurilor şi a oamenilor”, a spus Frăţică.

Conducerea CFR nu ştie nimic oficial

Atât conducerea CFR SA cât şi CFR Călători de la Craiova susţin că variantele aprobate nu reprezintă nimic mai mult decât opţiuni. „Sunt în prezent mai multe variante de lucru care prevăd desfiinţarea a trei sau patru regionale sau restructurarea celor existente. Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens. Este un material de lucru care se va afla la baza unor negocieri”,a spus Victor Frăsinoi, directorul Regionalei CFR. De aceeaşi părere este şi Marin Şuşanu, directorul de la CFR Călători. „Oficial, nu am fost informat cu privire la această chestiune, sunt doar nişte discuţii”, a spus Şuşanu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite