Craiova: Simona Niculina Filip, avocata arestată pentru trafic de influenţă a fost condamnată la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocata a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA
Avocata a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA

Avocata Simona  Filip a fost condamnată la doi ani şi două luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Agentul Ion Măceşeanu, complicele ei a primit şi el doi ani de închisoare. Decizia a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Simona Filip era prezentă în sala de judecată când se afla pe rol procesul unui deţinut. Avocata i-a făcut semn acestuia să îi telefoneze după terminarea şedinţei. Agentul Ion Măceşeanu i-a înmânat lui Gheorghe Şutoi cartea de vizită a avocatei. Şeful excortei i-a spus deţinutului că, Simona Niculina Filip are relaţii sus puse şi că poate să îl ajute să primească o condamnare mult mai mică. Bărbatul nu a stat prea mult pe gânduri şi a denunţat-o la DNA. Procurorii au trecut imediat la interceptarea telefoanelor. Simona Filip i-a cerut lui Gheorghe Şutoi suma de 10.000 euro, din care 3000 euro erau onorariul ei, iar restul pentru judecătorul care se ocupau de cazul puşcăriaşului.

A dat-o pe mâna celor de la DNA

Gheorghe Şutoi i-a promsi avocatiei că îi va da suma de bani pe care a cerut-o. I-a spus să intre în legătură cu un anume „Doru“, însă ce nu ştia avocata era că cel cu care trebuie să se întâlnească era un investigator sub acoperire.       

Banii erau pentru o datorie la bancă

Simona Niculia Filip a pus mâna prima tranşe pe bani pe data de 5 ianuarie 2010. Procurorii au urmărit-o pentru a vedea dacă cei 3000 de euro  ajung la un judecător anume, însă au avut surpriza să constate că avoca a mers direct la bancă unde şi-a plătit unele datorii.

A fost prinsă în flagrant

Pe data de 7 decembrie avocata a mers în parcarea unui restaurant din Craiova, unde trebuia să primească şi restul banilor. Procurorii au marcat 7000 de euro cu cerneală fluorescentă , pe care aceasta i-a luat imediat. A fost prinsă la câteva minute de procurorii DNA. Agentul Ion Măceşeanu, de la Penitenciarul Craiova trebuia să primească în aceaşi zi  în care avocata a fost reţinută suma de 1000 euro. Simona Niculina Filip i-a promis agentului că îi va da o sumă de bani, dacă o va ajuta să îl convingă pe deţinut că are relaţii sus puse şi că va scăpa cu mai puţini ani de puşcărie.

Diaconescu şi Anghel sunt alţi doi judecători arestaţi pentru luare de mită

Judecătorul Laurenţiu Anghel şi doi avocaţi au fost reţinuţi pe data de 5 mai şi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi complicitate la mită. Procurorii DNA au inscripţionat cu mită 45.000 de euro. Doar 7.000 de euro s-au găsit asupra celor doi avocaţi. Restul sumei în acest moment este de negăsit.  Laurenţiu Anghel trebuia să intervină pe lângă judecătorul Bogdan Diaconescu, care se ocupa de cazul unui deţinut, pentru a-i reduce din pedeapsă.    

Judecătorul Laurenţiu Anghel a fost arestat preventiv în iunie 2010

Procurorii DNA Craiova l-au reţinut pe data de 7 iunie pe judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj în aceeaşi cauză în care colegul său, magistratul Laurenţiu Anghel a fost arestat în urmă cu trei săptămâni pentru luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, din suma de 45.000 de euro pusă la dispoziţie de procurorii DNA pentru flagrantul judecătorului Anghel, Bogdan Diaconescu ar fi luat 15.000 de euro.

Magistratul Bogdan Diaconescu lua şpaga chiar în sediul Tribunalului Dolj
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite