Simona Creţan cântă muzică populară şi este campioană la orientare turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Predă cursuri de dans la Palatul Copiilor, dar se poate lăuda şi cu zece titluri de campioană naţională şi peste 40 de medalii la orientare turistică.

La patru ani, era sufletul petrecerilor, unde îi captiva pe invitaţi cu glasul său. Simona fredona melodii populare cu atâta dăruire, încât apropiaţii spuneau că este un copil-minune. În acelaşi timp, s-a apucat de sport. La 13 ani a câştigat prima medalie, de bronz, în orientare turistică, iar un an mai târziu a obţinut-o pe cea de aur. 

CV impresionant

A urmat un liceu de muzică, a fost admisă la Facultatea de Sport, anul acesta a absolvit şi a doua facultate, cu profil muzical. Şi-a îmbogăţit CV-ul şi cu un master, tot pe latura sportivă, dar spune că nu se lasă până nu se înscrie la încă unul. „În viaţa mi-a plăcut să fiu pregătită pentru orice oportunitate, nu să las lucrurile pe ultima sută de metri. Dacă se iveşte vreun post într-un domeniu care mă atrage, trebuie să am diploma la mână, ca să nu stau pe tuşă, să fac ce-mi doresc”, mărturiseşte Simona.  Premiile pe care le-a câştigat în sport nu sunt puţine: 40 de medalii, iar cele 12 titluri de campioană naţională şi balcanică sunt răsplata pentru efortul depus de-a lungul anilor. „Când aud de vreo competiţie, mă înscriu fără să stau pe gânduri. Nu îmi fac probleme, ştiu că, dacă mă pregătesc, pot fi cea mai bună”, spune Simona.


Profesoară la Palatul Copiilor


Recunoaşte că nu poate sta locului şi că se implică în orice acţiune la care se pricepe. Organizează concursuri de dansuri populare, de orientare turistică şi radiogoniometrie şi este profesoară în aceste domenii, la Palatul Copiilor.  „Radiogoniometria se practică de regulă în pădure. Un emiţător transmite anumite semnale, iar copilul, echipat cu nişte căşti, încearcă să identifice locul de unde au fost transmise, şi să aleargă pentru a afla de unde au plecat”, explică Simona care în nenumărate rânduri este invitată să cânte la petrecerile care au loc în Oltenia.


profil
NĂSCUTĂ:
26 ianuarie 1970, Craiova.
STUDII: Şcoala Populară de Artă, Craiova.
Facultatea de Fizică şi Sport, Universitatea din Craiova.
Facultatea de Pedagogie Muzicală, Universitatea Spiru Haret, Craiova.
Master în Performanţe şi Competiţii Sportive.
EXPERIENŢĂ: Este interpretă de muzică populară de peste două decenii şi practică sportul de la zece ani.
FAMILIE: Este căsătorită şi are o fetiţă.


V-aţi gândit să renunţaţi la vreuna din aceste activităţi?
S.C.: În niciun caz. Sunt o persoană energică. Ştiu că pot să fac mult şi nu mă las până nu îmi duc la bun sfârşit atribuţiile. Deşi ajung acasă epuizată, nu o să las deoparte nimic.
În ce mod v-a influenţat sportul viaţa?
S.C.: La cei 40 de ani, mă simt ca la 20. Nu am avut probleme de sănătate tocmai datorită mişcării şi alimentaţiei sănătoase.
Cine v-a susţinut în carieră?
S.C.: Părinţii au fost de acord şi s-au mândrit cu realizările mele, însă eu singură am evoluat, m-am pregătit. Dar nimeni nu „a împins” bani pentru aceste performanţe.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite