Craiova: Şi-a lăsat mama moartă în casă şi a plecat să îşi caute fiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Oamenii din blocurile unde au fost trase focuri de armă pe 22 decembrie trăiesc încă acele clipe de groază
Craiova: Oamenii din blocurile unde au fost trase focuri de armă pe 22 decembrie trăiesc încă acele clipe de groază

Maria Sârbu este o altă locatară a blocului 41 din Craiova , care a trecut prin aceleaşi clipe de neuitat. Femeia povesteşte cu lacrimi în ochi că pe 22 decembrie mama ei a decedat. A auzit la radio ce se întâmplă în toată ţara şi a vrut neapărat să vadă ce face fiul ei, care în perioada aceea era în armată.

„Numai eu ştiu cum am ajuns de la ţară în Craiova. Cum am intrat am şi auzit bubuituri. Toată lumea zicea: «Fugiţi, se trage». Eram disperată, voiam să ştiu dacă băiatul meu este bine. Se trăgea fără oprire, am reuşit să cobor la etajul patru şi m-am refugiat până a doua zi la nişte vecini. Când am vorbit cu fiul meu, m-am liniştit. După cum vedeţi, au trecut 20 de ani de atunci şi ţara asta parcă merge tot în jos. Pentru ce au luptat cei de atunci?“, a precizat Maria Sârbu.


Armata nu a tras în nimeni

Constantin Tănase avea 29 de ani la Revoluţie şi era ofiţer la Caracal. Povesteşte că a aflat că se trag focuri de armă în blocul în care locuia. El spune acum hotărât că armata nu a tras în nimeni. „Nu s-a primit niciun astfel de ordin, nu ni s-a spus să împuşcăm pe nimeni. Şi dacă ne ordona cineva, nu o puteam face. Acasă aveam şi noi familie. Am stat cu inima strânsă ştiind că soţia şi băiatul meu trec prin clipe de groază. Nu am putut să iau legătura cu ei până pe 30 decembrie. Persoanele cele mai importante pentru mine erau în pericol, iar eu nu puteam face nimic“, a declarat bărbatul de 49 de ani.
În faţa celor două imobile este o cruce, pentru tânărul de 22 de ani care şi-a pierdut atunci viaţa. „Ne-a fost frică să coborâm jos să vedem ce s-a întâmplat. Eu eram mică, atunci aveam 13 ani. Îmi aduc aminte că am stat în debara. Cert este că nu poţi uita peste noapte focurile care s-au tras“, a mai povestit Anişoara Popa, de 33 de ani.

Oamenii din cele două blocuri mai spun că ar vrea să nu mai vadă semnele vechi de 20 de ani. Singura soluţie pentru a şterge urmele gloanţelor este reabilitarea blocurilor. Ei ştiu însă că amintirea va rămâne în sufletele lor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite