Craiova: Sezonul înscrierilor în clasa I, deschis oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecere la înscriere în orice unitate de învăţământ au copiii care locuiesc în apropierea acesteia, criteriu impus prin lege. Toate şcolile din judeţ au obligaţia să primească cereri până în prima săptămână din mai.

Doljului i-au fost aprobate de către Ministerul Educaţiei 308 clase I şi două pentru învăţământul cu profil artă, pentru 299 de unităţi şcolare, din care 148 cu personalitate juridică şi 151 de structuri. Este vorba de un număr de 6.250 de elevi. La multe dintre şcoli părinţii au depus cereri cu un an sau doi în urmă. Pentru că are nepoţelul în Şcoala 22 „Mircea Eliade“, Angela Băloi vrea ca şi băieţelul ei, care acum are 6 ani, să înveţe tot acolo. Directorul Şcolii 22, Genoveva Ioana, spune că au fost aprobate cinci clase, cu 125 de locuri. „Stăm aproape de şcoală şi ne place ce auzim despre ea“, a spus tânăra mămică. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj (ISJ) dă asigurări că niciun copil nu va rămâne pe dinafară. „Să faci o cerere nu înseamnă înscriere. Şcolile vor continua să primească cererile care vin în această perioadă, le vor evalua pe toate, iar după înscrierea copiilor din circumscripţie, în limita locurilor rămase disponibile, vor face o selecţie“, a declarat Diana Brătucu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Dolj. Reprezentanţii ISJ Dolj fac un apel la părinţi să nu neglijeze perioada de înscriere, deoarece după mişcarea personalului didactic, dacă se va mai face o clasă în septembrie atunci o să vină la ea un suplinitor.

La „Fraţii Buzeşti“, nicio înscriere făcută până ieri

Carmen Ştefănescu, directorul adjunct al Colegiului Naţional fraţii Buzeşti, spune că toate cererile sunt primite de astăzi şi doar pentru anul şcolar 2011 – 2012. „Aşa sunt regulile la noi. Nici nu facem înscrieri pe învăţător, ci pe clase. Anul acesta avem aprobate patru, din care una este de step by step“, a precizat Carmen Ştefănescu. Clase de step mai sunt la Colegiul Elena Cuza, la Liceul Teoretic Henri Coandă, la şcolile 30 şi 37.

image

La Şcoala Nr. 2, directorul spune că, dacă vor fi mai multe cereri decât numărul de locuri disponibile, va mai solicita de la inspectorat o clasă. „Noi avem 121 de solicitări, pe care le vom evalua şi aviza până la sfârşitul perioadei de înscriere, care este 5 mai. În total, la noi sunt cinci clase şi
125 de locuri“, a precizat Dumitru Cotoi.

Colegiul Carol Iare patru clase I aprobate. Aici există şi after school. „Noi urmărim şi calitatea, nu doar cantitatea, şcoala nostră fiind cunoscută pentru elevii foarte buni“, a spus Dan Mic, directorul colegiului.

O şcoală căutată de părinţi este şi Şcoala 22 „gheorghe Ţiţeica“. „avem deja 140 de cereri şi vom solicita o clasă. La noi s-au depus 95 de cereri şi pentru anul şcolar 2012-2013“, a precizat Camelia Buzatu, directorul unităţii de învăţământ.

În clasa I sunt primiţi şi copiii care au şase ani împliniţi sau îi împlinesc până la sfârşitul lui 2011.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite