Craiova: Semnături oteviste pentru eliberarea lui Solomon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modelul patentat în cazul arestării lui Dan Diaconescu, susţinătorii lui Solomon strâng semnături pentru a demonstra că acesta nu este pericol public. Iniţiativa aparţine unei asociaţii din Piteşti care a organizat şi mitingul de susţinere a primarului suspendat.

Apropiaţii edilului-şef arestat în martie pentru luare de mită schimbă foaia. Văzând că susţinerea populară are trecere la magistraţii care judecă procese de corupţie, cum a fost cazul omului de televiziune Dan Diaconescu, susţinătorii primarului suspendat au decis să organizeze rapid o strângere de semnături, arătând astfel că locuitorii oraşului sunt solidari cu primarul şi vor ca acesta să fie judecat în stare de libertate.

Au strâns 4.000 de semnături

Asociaţia pentru Promovarea Principiilor Europene în Noile Structuri ale Societăţii Româneşti, care se ocupă de proiect este fondată de revoluţionari şi s-a ocupat şi de organizarea mitingului de susţinere a edilului în centrul Craiovei,. „Nu am făcut această acţiune pentru a interveni în procesul de justiţie, ci doar pentru a le arăta judecătorilor că primarul Craiovei nu este un pericol public, el fiind susţinut de oameni din oraş. La Dan Diaconescu s-a creat un val de simpatie pentru că a fost susţinere populaţiei”,a spus Gheorghe Albăstroiu, consilier local, care s-a alăturat acţiunilor organizaţiei. Potrivit acestuia, măsuţele vor fi amplasate până pe 6 iulie în puncte din oraş cum ar fi la cele două intrări din Piaţa Centrală, în Craioviţa Nouă la Big, la intrarea în magazinul Mercur (în timpul săptămânii), iar în weekend în cele două mari parcuri ale Craiovei: Tineretului şi Romanescu. Asociaţia a strâns până acum 4.000 din cele 10.000 de semnături pe care şi-a propus să le adune. În plus, susţinătorii vor să strângă declaraţii ale celor pe care Solomon i-a ajutat de-a lungul mandatului de primar, să le legalizeze şi să le depună alături de listele de susţinere la dosarul lui Solomon. Pe 8 iulie se judecă la Piteşti cererea de eliberare sub control judiciar a primarului suspendat.
Ştefan Deca, colonel în rezervă şi unul dintre cei care şi-au pus astăzi semnătura pe liste a declarat că a făcut acest gest pentru că Solomon îi este "simpatic". "Îmi este simpatic şi cred că oraşul s-a schimbat de când este el primar",a spus Deca.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite