EXCLUSIV Şeful secţiei unde a fost tratat un tânăr care a murit: "Am greşit. Sunt vinovat că nu m-am băgat cu picioarele în saloanele doctorului să văd ce face el acolo"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă (foto dreapta) a murit în spital, după ce a fost tratat de TBC.
Sorin Ovidiu Frăţilă (foto dreapta) a murit în spital, după ce a fost tratat de TBC.

Şeful unei secţii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova spune că tânărul tratat în secţia sa, care a decedat, putea fi salvat şi că la mijloc este vorba de o greşeală. Medicul Paul Gingă este primul doctor care recunoaşte public că s-a greşit într-un caz în care sunt implicate mai multe cadre medicale.

Doctorul Paul Gingă, şeful Secţiei Pneumologie I de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova, unde a fost tratat de tuberculoză un tânăr care a murit pe patul de spital, spune că tragedia s-a întâmplat pentru că la mijloc eset vorba de o greşeală. Doctorul recunoaşte că poartă o responsabilitate în acest caz însă spune că medicul care lucrează pe secţia sa,  care l-a tratat pe bolnav, nu şi-a făcut îndatorirea.

Citeşte şi:
A recunoscut pentru Adevărul că a greşit în cazul bolnavului care a murit în spital

"Am greşit acolo că nu m-am dus peste doctorul Ioncică (doctorul Lucian Ioncică - medicul curant al bolnavului tratat de TBC - nr.r), să nu mai ţin cont de nimic, de colegialitate, de nimic, şi să intervin. Aveam dreptul ăsta. N-am făcut-o. Aici am greşit, aici am greşit... Sunt vinovat că nu m-am băgat cu picioarele în saloanele doctorului Ioncică să văd ce face el acolo. Asta este greşeală. Dar doctorul Ioncică nu poate fi controlat, face ce face şi se eschivează de controale. Postul meu de şef de secţie îmi dădea voie să mă duc peste el (doctorul Lucian Ioncică - n.r.) să îi schimb tratamentul", a declarat în exclusivitate pentru Adevărul doctorul Paul Gingă.

"Undeva este o greşeală"

Doctorul Gingă este primul medic care a recunoscut public faptul că Sorin Ovidiu Frăţilă a murit din cauza unor greşeli. "Undeva este o greşeală, altfel vă spun categoric că (Sorin Ovidiu Frăţilă - n.r.) nu ar fi murit. La 31 de ani este un organism care, dacă este lovit de boală, are capacitatea să reacţioneze, nu e ca al unui om de 90 de ani, când nu ai ce să-i mai ceri, sau al unui copil mic la care, într-adevăr, evoluează fulgerător şi în 24 de ore îl ai mort.  Da, putea fi salvat (Sorin Ovidiu Frăţilă - n.r.). Da, antibiotice (i-aş fi dat antibiotoce - n.r.) care stopau infecţia care a ajuns în organism şi care încet-încet s-a dezvoltat până l-a terminat. Eu nu m-aş fi grăbit să fac tratament antituberculoză", a mai declarat în exclusivitate pentru pentru Adevărul medicul şef de secţie Paul Gingă.

Dosarul morţii suspecte a bolnavului tratat de TBC, pe mâinile comisiei de disciplină. Află ce spune Colegiul Medicilor despre ancheta în acest caz!

Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, din Galicea Mare, a murit pe patul de spital după ce mai bine de o lună a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova. Patru angajaţi au fost sancţionaţi disciplinar cu reţinerea a 10% din salariu, după o anchetă făcută de către conducerea unităţii medicale. Medicul Lucian Ioncică, reclamat de către familia tânărului şi sancţionat de către conducerea spitalului, susţine că nu a greşit cu nimic în acest caz.

Doctorul Ioncică, sancţionat pentru că nu a completat foaia de observaţie cu evoluţia stării de sănătate a bolnavului, spune că a completat de fapt foaia de observaţie. Şeful secţiei unde acesta lucrează spune însă că foaia de observaţie nu era completată cu aceste date, în momentul în care bolnavului i s-a făcut rău şi a murit. Şeful secţiei, medicul Paul Gingă, mai spune că medicul din secţie Lucian Ioncică nu l-a consultat înainte de a pune diagnosticul de tuberculoză.

Medicul Paul Gingă a fost anunţat recent de către comitetul director al spitalului că va primi o sancţiune de 10% din salariu. Mai multe dezvăluiri în acest caz, în exclusivitate pe craiova.adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite