Craiova: Se zbat de un an să afle cum a murit fiica lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Glăvan nu ştiu cum s-a petrecut accidentul din 2010, în care fiica lor şi-a piredut viaţa. Părinţii cred că nu tânăra conducea maşina care a intrat pe contrasens, ci Ovidiu Păsculescu, fiul directoarei din cadrul Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare, care o însoţea. 

Părinţii tineri Alina Glăvan, din Dăbuleni povestesc cu lacrimi în ochi că din momentul în care fiica lor şi-a pierdut viaţa, poliţiştii au făcut tot posibilul ca dosarul să nu fie înaintat la Parchet. Ba mai mult, rudele fetei cred că nu Alina a fost la volan, ci Ovidiu Păsculescu. „ Noi am aflat că Alina a plecat din discotecă cu Ovidiu. Pe la ora 04.00 dimineaţa ne-a sunat cineva şi ne-a spus să mergem la spital. Când am ajuns acolo am aflat că fata noastră a murit în urma unui accident de circulaţie. Am crezut că îmi fuge pământul de sub picioare când am aflat. Eu sunt convinsă că nu fiica mea  fost la volan. Ea nu conducea niciodată cu viteză. Noi credem că Ovidiu a condus, iar cineva a făcut schimbul între ei, mutând-o pe ea la volan, iar pe el în dreapta şoferului. De pe 6  iunie anul trecut încercăm să aflăm adevărul, dar am avut parte de unele obstacole. Am făcut tot felul de plângeri la poliţie şi vrem ca dosarul să fie odată înaintat la Parchet. De atâtea luni nu s-a făcut absolut  nimic. De ce oare?  Noi am cerut acum să fie din nou prelevate probe din autoturismul marca Ford Mondeo.“, a spus Marinel Glăvan, de 43 de ani, tatăl tinerei.

Marin Glăvan, tatăl tineri care a murit în accident             Alina Glăvan avea 18 ani când şi-a pierdut viaţa

 

image
image

„Nu am fost eu la volan“

Poliţiştii din Dăbuleni sunt convinşi că la volan a fost tânăra. „Avem zece persoane care au văzut exact ce s-a întâmplat şi pe care le-am audiat. Dosarul s-a întors la noi din nou la poliţie pentru că părinţii au cerut prelevarea de noi probe din autoturism. Din primele investigaţii pe care le-am făcut a reieşit faptul că a pierdut controlul direcţiei, a intrat pe contrasens, după care a lovit un stâlp de pe marginea drumului. “, a spus Costică Berbecel, subcomisar postul de poliţie din Dăbuleni.Cu toate acestea, oamenii legii recunosc că nu au solicitat imaginile surprinse de camerele video din zonă, bazându-se doar pe declaraţiile martorilor.

Oamenii legii sunt convinşi că tânra a condus în seara accidentului

image

Ovidiu Păsculescu, cel care se afla în autoturism cu tânăra de 19 ani  care a decedat susţine, că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. „Nu am fost eu la volan. În urma accidentului am suferit o ruptură de femur la picior, iar acum trebuie să mă operez din nou. Îmi pare sincer rău pentru ce s-a întâmplat.“, a spus tânărul. 

Autoturismul cu care cei doi tineri au plecat în seara de 6 iunie 2010 din discotecă

image

Părinţii tinerei mai spun că nu cred în nevinovăţia lui Ovidiu Păsculescu dintr-un singur motiv. „Ne-a promis imediat după accident că vine să ne povestească ce s-a întâmplat, însă nu a mai făcut acest lucru. Dacă instanţa va stabili că Alina a fost la volan, atunci nu vom avea altceva de făcut decâts să acceptăm acest lucru. “, a mai declarat Veronica Glăvan, mama tinerei.

Mama tineri vine zilnic să aprindă o lumânare în locul în care fiica ei a decedat 

image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite