Scrisoare cutremurătoare către Raed Arafat, trimisă de o mamă disperată din Dolj: "Băiatul meu a murit ca un câine în spital"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Dolj a trimis un memoriu subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctorul Raed Arafat, în care îl roagă să se implice în controversatul caz de moarte suspectă din Craiova.

Doina Frăţilă (53 de ani), mama lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul de 31 de ani care a decedat după ce mai bine de o lună a fost tratat de TBC, a trimis un memoriu subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), doctorul Raed Arafat. Femeia povesteşte despre drama prin care trece şi spune că vrea să afle cauzele morţii fiului său.  "Sunt o mamă îndurerata şi disperată. Am îndraznit să vă scriu şi să apelez la ajutorul dumneavoastră, pentru că nu mai ştiu unde să merg pentru a afla adevărul, ce s-a întamplat cu fiul meu Frăţilă Sorin Ovidiu, de 31 de ani, de a murit în 5 saptamani în spital. Totul a început pe data de 01.04, era vinerea cand medicul de familie l-a trimis pentru a face o radiografie la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie Victor Babeş din Craiova, deoarece credea ca e răcit la plămâni", a scris mama tânărului în memoriu.

"L-am văzut mort, cu picioarele atârnate"

Femeia îi dă doctorului Arafat toate datele medicale ale fiului său de pe durata spitalizării, vorbeşte despre diagnosticul pus, despre tratament, şi îl roagă pe subsecretarul de stat să o ajute în elucidarea acestui caz. "Când am ajuns la spital, băiatul meu a mai trăit 10 minute. L-am văzut mort, întins pe targa aceea cu picioarele atârnate pentru că era înalt. Băiatul meu, pe care îl crescusem ca pe o floare, murise ca un câine fără lumânare, fără nimeni lângă el. Medicii de la Spitalul Judeţean mi-au zis plângând că aşa l-au luat de la Spitalul Victor Babeş şi că, dacă erau anunţaţi cu 20 de minute mai devreme, băiatul meu trăia", îi povesteşte femeia doctorului Arafat.

Sorin Ovidiu Frăţilă a murit după ce a fost tratat de TBC. Surse medicale spun că tânărul ar fi avut bronhopuneumonie.

image

Doina Frăţilă aduce acuzaţii grave doctorilor din Craiova care s-au ocupat de fiul ei, vorbeşte despre incompetenţa cadrelor care nu i-ar fi îngrijit corespunzător copilul, despre instanţele care ar tărăgăna rezolvarea cazului, despre modul în care şefii instituţiilor îi ignoră solicitările. "Considerăm că în cele trei luni care au trecut nu am rezolvat absolut nimic,singurele declaraţii luate de poliţie au fost ale soţului meu. De la Direcţia de Sănătate Publică nu am primit decât o scrisoare în care ni se spune că trebuie să dau toate actele de la spital, dar noi nu avem decat o notă informativă care este o bătaie de joc, şi ca trebuie sa achităm un onorariu pentru expertul pe care îl angajează între 2000 -4 000 lei", se arată în memoriu. Mama lui Sorin Ovidiu Frăţilă îi scrie doctorului Arafat că nu crede ca cineva din Sănătatea doljeană să o ajute în acest caz. "Depunând acele reclamaţii, sperăm să reuşim să facem dreptate şi adevăraţii vinovaţi să plătească, dar nu suntem siguri că vom rezolva ceva. Au încercat diverse ipoteze că fiul meu ar fi contactat o infecţie din spital şi apoi s-au răzgândit că ar fi luat de acasă, când a fost de Paşte", i-a relatat Doina Frăţilă subsecretarului de stat în MS.

"Vă implor, ajutaţi o mamă disperată!"

Aceasta îi mărturiseşte doctorului Arafat că trăieşte o adevărată dramă din cauză că şi-a pierdut fiul şi pentru că, în cele trei luni de la moartea acestuia, anchetele demarate în Dolj au bătut pasul pe loc. "L-am luat acasă şi l-am înmormantat luni pe data de 09.05 şi nu va puteti imagina ce poate să existe în sufletul unor părinţi de 53 de ani să-şi înmormânteze copilul de nici 31 de ani împliniţi, niciodată nu ne-am imaginat că ni se putea întâmpla o astfel de nenorocire. Va implor, ajutati o mamă disperată!", a mai scris mama tânărului în memoriul trimis doctorului Raed Arafat.

Craiova.adevarul.ro vă dezvăluie zi de zi toate detaliile anchetei în cazul morţii suspecte de la Spitalul de Boli Infecţioase

Sorin Frăţilă, de 31 de ani, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce mai bine de o lună a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase. Familia tânărului a depus sesizări la mai multe instanţe, susţinând că doctorul Lucian Ioncică i-a pus un diagnostic greşit şi că cei care erau de gardă în noaptea când s-a petrecut tragedia nu s-au implicat suficient.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite