Craiova: Are doar opt ani şi este campion la şah. David Gavrilescu va reprezenta România la Campionatul Mondial din Brazilia.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sportivul Clubului Tinerii Maeştri are deja în palmares zeci de diplome şi cupe. Băieţelul, alintat de apropiaţi Ducu, a intrat deja în pregătirile pentru mondiale, ce vor avea loc în octombrie.

La competiţia organizată de Căciulata, Ducu urcat pe podium de două ori pentru medalia de aur şi o dată pentru argint.

„Dacă la şah clasic Ducu a scăpat aurul din cauza neacceptării remizei în penultima rundă şi al jocului rezultatelor din ultima rundă, la şah rapid şi blitz el şi-a depăşit net adversarii“, a povestit antrenorul Costică Dobra.

Potrivit acestuia, o surpriză plăcută a fost şi Mihaela Gheorghe, care a obţinut locul V la şah clasic şi a intrat în lotul naţional. Dobra mai spune că alţi trei sportivi au ratat cu puţin intrarea în lotul naţional. Dina Gavrilescu şi Marcel-Florian Stegaroiu în ultima rundă, iar Cristian Lupu în penultima rundă.

„Dina Gavrilescu a fost foarte aproape de o medalie la şah rapid, conducând după 7 runde, dar a pierdut ultimele două runde, cu o victorie din ultimele două partide avea argintul asigurat“.

Printre sportivii de la CS Tinerii Maeştri care s-au aflat la prima lor participare la o asemenea competiţie s-au numărat Cristian Stoian, Alexandru Tudoran, Andrei Badea, Robert Gănescu, Ştefan Oprea, Robert Dobra.

Campionatele Naţionale Individuale de Şah pentru copii şi juniori s-au desfăşurat la Căciulata, în perioada 10 – 21 aprilie 2011.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite