Craiova: Şcolarii, distraţi cu origami

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinozaurii, următoarele animale pe care copiii le vor lucra din hârtie, în atelierul de la Ludotecă
Dinozaurii, următoarele animale pe care copiii le vor lucra din hârtie, în atelierul de la Ludotecă

Copii creativi şi cu lipici la distracţie s-au lăsat fără ezitare, în Ludoteca Bibliotecii Aman, pe mâna liceenilor de la Colegiul Carol I pentru a învăţa să modeleze hârtia în chip de iepuraşi.

image

„Este artă chinezească ce facem noi aici. I se spune origami“, a explicat Sava, elev al Şcolii 21 din Craiova, precizând că este mai distractivă chiar şi decât gâdilatul.

Că sunt îndemânatici o dovedeşte panoul plin cu lucrările meşterite de ei. „E foarte amuzant să faci origami. Acum vreau să învăţ să transform hârtia în fantomă şi în dinozauri, că sunt fioroşi“, a mărturisit Dan Gabriel Pungă, în clasa a III-a, la Colegiul Fraţii Buzeşti.

origami


Copiii s-au mai înscris şi la cursurile de teatru, desen şi pictură, susţinute tot de voluntari, în cadrul proiectului „Paşi spre bibliotecă“, pentru că aşa vor sta mai mult în Ludotecă, „cel mai tare loc din oraş“, dar şi pentru că sunt foarte talentaţi. „În vacanţă nu trebuie doar să lenevim, iar dacă tot facem ceva, să facem lucruri care îi bucură pe copii“, a spus Iulia Naca, liceană la „Carol I“.

Luni, 11 iulie, se reunesc la bibliotecă pentru cursul de limbă spaniolă, între orele 10 - 11.30, marţi îşi joacă rolul preferat la atelierul de teatru, unde lecţii primesc de la actirţa Oana Stancu, de la Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri, iar miercuri se distrează în lumea culorilor şi a formelor, la cursul de desen.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite