Craiova: Şcoala din Ghindeni şi trei colegii craiovene au obţinut certificatul de „Şcoala Europeană 2011“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Chiţu“, „Elena Cuza“, Colegiul Tehnic C.D.Neniţescu şi Şcoala cu clasele I-VIII Ghindeni s-au numărat printre cele 64 de unităţi de învăţământ preuniversitar din România care au obţinut această distincţie.

Certificatul de „Şcoală Europeană“ a fost obţinut în urma participării la competiţia organziată de Ministerul Educaţiei pentru şcolile implicate în proiecte şi programe europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale.

În concurs au intrat anul acesta 150 de unităţi de învăţământ din România. Candidaturile acestora au fost evaluate de Comisia Naţională a Ministerului Educaţiei, la sfârşitul lunii martie. „S-au urmărit calitatea şi coerenţa managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi impactul pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii“, a comunicat Diana Brătucu, inspector şcolar pentru proiecte educaţionale. 

image


Distincţia a fost obţinut de 64 din cele 150 de şcoli intrat în competiţie. Premierea acestora este programată pe 3 mai, la sediul Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.

Şcoala cu clasele I-VIII Ghindeni s-a clasat pe locul I la Secţiunea „Proiecte Comenius - nivel gimnazial“ a etapei naţionale a celei de-a V-a ediţii a Concursului naţional de produse finale ale proiectelor finanţate prin programe comunitare „Made for Europe“ 2011. Reuşita se datorează elevei Cristina Predici, şi profesoarei Simona Negru. Potrivit Dianei Brătucu este un „rezultat inedit obţinut de judeţul Dolj“.

Tot la această etapă a obţinut menţiune şi Liceul Teoretic Tudor Arghezi din Craiova, reprezentat de eleva Andreea Melinescu şi profesoara Anca Bărbulescu.

La concurs au participat 100 de şcoli din România.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite