Craiova: Sătenii din Bratovoieşti au luat cu asalt biroul primarului, supăraţi că le-au fost tăiate ajutoarele sociale. "M-au prins că munceam cu ziua la vecini"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localnici din comuna Bratovoeşti-Dolj au protestat toată ziua în faţa primăriei, pentru că din această lună au rămas fără ajutoare sociale. Revoltaţi, oamenii au dat buzna în cabinetul edilului, unde a avut loc un adevărat scandal.

Doljenii din comuna Bratovoeşti şi-au strigat nemulţumirile în stradă începând cu 7.00 dimineaţa.

image

Revoltaţi că niciun reprezentant al primăriei nu a ieşit să le dea explicaţii, oamenii au intrat în biroul primarului, unde au răbufnit.

image

Florian Guluş, de 51 de ani (foto sus), l-a luat la rost pe primar pentru că i-a tăiat ajutorul social, de 360 de lei, pe care îl primea lunar pentru cei patru membri ai familiei. “Am fost două zile la muncă pe câmp şi nici nu am luat bani, ci făină, ulei, de-ale gurii. Nu ştiu cum s-o fi aflat, că am fost chemat la primărie să mi se spună că nu mai am drept la acest ajutor, pentru că am venituri în plus”, a spus bărbatul.

Didina spune că singura sa avere este casa cu doua camere.

image

Didina Brozban (27 de ani) povesteşte cum a fost lăsată fără ajutorul de 230 de lei, pentru un ar de pământ. “Am casă cu grădină, care e mare de 21 de ari. Am plantat roşii şi castraveţi, ca să aibă copiii ce mânca. Zilele astea ni s-a zis de la primărie că legea spune că, dacă trecem de 20 de ari, nu ni se mai dă ajutorul. Dar nu trebuie să mâncăm şi noi o roşie, să nu murim de foame?”, s-a întrebat tânăra, care spune că s-ar angaja, dar nu şi-a găsit serviciu.

Tânăra susţine că statul nu-i mai dă ajutor social, pentru un pumn de pământ.

image

"Nu trebuie să mâncăm şi noi o roşie, să nu murim de foame?"

image

Află mâine câte persoane din Bratovoeşti - Dolj au fost private de ajutorul social şi care a fost reacţia primarului, în faţa acuzaţiilor localniclor, din .

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite