Craiova: Sărmanii, chemaţi să-şi ridice ajutoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Produsele alimentare venite de la Uniunea Europeană sunt destinate celor mai săraci dintre locuitorii oraşului. Pensionarii cu venituri sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap  şi şomerii se vor aşeza de luni la coadă pentru a intra în posesia pachetelor.

Gândul că o vreme nu vor mai da bani şi pe paste făinoase, pe zahăr, făină, mălai, şi că vor ronţăi biscuiţi când altceva nu au strânge sute de craioveni zilnic la uşile depozitelor amenajate de primărie în incinta Regiei Autonome de Transport, la Secţia 2 Depou Tramvaie din bulevardul Dacia, numerele 3 - 5.

Bunurile se eliberează cu buletinul

Toată săptămâna viitoare, de luni până vineri, între orele 8.30 şi 15.30, îşi vor putea ridica alimentele gratuite pensionarii cu mai puţin de 400 de lei pe lună, beneficiarii de venit minim garantat, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate şi şomerii indemnizaţi.

Fiecare persoană care solicită aceste alimente va trebui să-şi procure dimineaţa un bon de ordine. În plus, este obligatoriu să aibă toate documentele cerute de primărie. „Titularul drepturilor trebuie să se prezinte cu o carte de identitate, în original, cuponul de pensie din ultima lună, carnetul de evidenţă vizat la zi sau certificatul de încadrare în grad de handicap, după caz“, a informat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova. Potrivit acesteia, distribuirea se va face în limita stocului disponibil.

„Nu e cine ştie ce, dar în timpurile astea sunt binevenite. Mai facem pâine în casă, nu o mai cumpărăm un timp şi tot e bine. Nu mă gândeam că voi ajunge aici după aproape 40 de ani de muncă, dar asta este“, măturiseşte Petre Popescu, intrat în şomaj cu un an şi trei luni înainte de pensionare. În situaţia în care titularul este în imposibilitatea de a-şi ridica bunurile, acestea se vor elibera pe bază de împuternicire.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite