Craiova: Sărbătoresc 10 ani de când au grijă de oltenii sărmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Vasiliada, organizaţie patronată de Mitropolie, a deschis, de-a lungul deceniului de existenţă, şase centre sociale pentru persoanele aflate în dificultate.

Copii, tineri ori bătrâni, bolnavi, săraci sau rămaşi pe drumuri, cu toţii şi-au găsit sprijin şi alinare în centrele Asociaţiei Vasiliada din judeţele Dolj şi Gorj. În 10 ani, asistenţi sociali, psihopedagogi, voluntari veniţi în general din rândul studenţilor care se şcolesc pentru a schimba, mai târziu, în bine vieţile semenilor au căutat să dea filantropiei un sens pe înţelesul tuturor.

image

„Am ajuns la concluzia că este, până la urmă, o responsabilitate morală să oferi o mână de ajutor acolo unde este mare nevoie. Eu mă gândesc că sunt oameni care au probleme mai mari decât ale mele. Când înţelegi acest lucru, multe se schimbă în bine“, mărturiseşte Anca Ştefan, asistent social în cadrul Asociaţiei Vasiliada.

Pentru ca oamenii să-i cunoască mai bine, să înţeleagă în ce constă activitatea lor, salariaţii şi voluntarii organizaţiei au venit ieri în Piaţa Mihai Viteazul, unde şi-au întins corturile. Fiecare dintre ele a reprezentat un aşezământ: Centrul pentru Copii „Aripi de Lumină“, Centrul Social „Sfântul Stelian“, de la Lipovu, Centrul de Informare şi Consiliere pentru Persoane cu Dizabilităţi „Sfânta Ecaterina“, Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile“, Centrul de Incluziune Socială şi Centrul de Servicii Integrate pentru Ocuparea în Muncă.  



Astăzi, la ora 19.00, reprezentanţii organizaţiei vin din nou în mijlocul comunităţii, dar pe scena Teatrului Liric, cu cel de-al cincilea concert caritabil, „În braţele mamei“, eveniment realizat în parteneriat cu Ansamblul Folcloric Maria Tănase, pentru sprijinirea copiilor aflaţi în dificultate.  

Craiovenii filantropi îi vor asculta diseară pe soliştii Petrică Mâţu Stoian, Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nineta Popa, Marius Măgureanu, Neta Soare, Ionuţ Fulea, Nina Predescu.

Acompaniază Orchestra Ansamblului Folcloric Maria Tănase.


Asociaţia Vasiliada
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite