Craiova: Sărăcia şi criza de medicamente îi duc pe olteni la coada-calului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii spun că nu-şi mai permit să dea mii de lei pe tratamente şi că nu au altă soluţie decât să încerce să prevină bolile cu leacuri băbeşti.

Lipsa de medicamente din spitale, preţul mare al pastilelor din farmaciile cu circuit deschis şi vestea că salariile bugetarilor şi pensiile se vor reduce au băgat spaima în doljeni.

"Trebuie să strângem cureaua!"

Oamenii spun că vor încerca pe cât posibil să evite să ajungă la spital şi că vor reveni la tratamentele pe bază de plante. Irina Griscu (56 de ani) era în această dimineaţă în Piaţa Centrală, în căutare de muşeţel, soc şi coada-şoricelului. Femeia spune că suferă de mai multe afecţiuni de care a încercat să scape cu injecţii, dar că de acum încearcă să facă economii. "Pensia mea este de 500 de lei. Dacă mi se taie şi din banii ăştia, trebuie să strângem cureaua. Iau coada-şoricelului şi coada-calului, pentru probleme genitale, şi soc, muşeţel, ca să fac ceaiuri şi spălături, să nu mai iau vreo boală", ne-a spus femeia, care are un soţ paralizat.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce oferte în materie de plante au comercianţii din Piaţa Centrală şi care sunt beneficiile pe care medicii le recunosc acestora.

Doctorii spun că remediile naturiste au făcut bine dintotdeauna. "Foarte mulţi pacienţi solicită tratamente pe bază de plante pentru mai multe afecţiuni şi simptome: insomnii, gastrite etc", a declarat dr. Rodica Ilie, specialist în medicină alternativă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite