Pelerinajul a devenit un lux pentru olteni. Numărul doljenilor care merg la moaştele Cuvioasei Parascheva a scăzut dramatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă anul trecut doljenii care au mers la Iaşi pentru a participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva abia au avut loc în două autocare, în acest an rândurile s-au subţiat simţitor.

Pentru pelerinajul care va avea loc la Iaşi, organizat de Centrul de Pelerinaj "Sf. Nicodim", al Mitropoliei Oltenia, au cumpărat bilete doar opt doljeni. "Există dorinţă din partea noastră, dar până acum nu s-au înscris mai mulţi credincioşi. Anul trecut, s-a plecat cu două autocare, fiecare autocar are câte 40 de locuri. A scăzut cu mult numărul celor care merg cu noi la Iaşi, pentru această sărbătoare", a spus preotul Sorin Vasile, directorul Centrului de Pelerinaj. Tocmai pentru că puţine persoane au cumpărat bilete, preotul Vasile spune că transportul va fi asigurat de un mircobuz. "Deplasarea nu se va mai face cu autocarul, ci cu microbuzul, care are 15 locuri, chiar din această cauză", a completat părintele Sorin Vasile.

Preţul biletului, 390 de lei

Plecarea la Iaşi, pentru moaştele "Sfintei cuvioase Parascheva", va fi joi, 14 octombrie, de la Centrul de Pelerinaj, de pe strada Fraţii Buzeşti Nr. 10.  "Se va sta la Iaşi patru zile, adică şi la procesiune. Preţul biletului este de 390 de lei", a precizat preotul Vasile. Potrivit  informaţiilor de pe site-ul Centrului, preţul nu include masa. De sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a organizat mai multe evenimente, în perioada 9-17 octombrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite