Craiova: VIDEO / Şapte tineri au spart conturi bancare în valoare de 25.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un flagrant simultan, unul dintre suspecţi a fost reţinut, ceilalţi fiind cercetaţi în stare de libertate. Suspecţii au fost surprinşi la Cluj, în locuinţele lor, şi sunt acuzaţi că au sustras sume mari din conturile unor persoane care utilizat Internet Banking.

Poliţiştii de la crimă organizată au descoperit vineri şapte tineri care au devalizat conturile bancare ale mai multor persoane, prejudiciul fiind de 25 de mii de lei. Victimele sunt din Cluj-Napoca, oamenii legii din această zonă demarând de mai mult timp o anchetă în acest sens. Locuinţele infractorilor au fost percheziţionate simultan şi au fost ridicate mai multe probe care arată implicarea craiovenilor în devalizarea conturilor. La domiciului celor şapte tineri au fost descoperite şi calculatoarele cu ajutorul cărora se presupune că au comis ilegalităţile.

Banii, transferaţi în alte conturi

Octavian S. (23 ani), Bogdan T. (20 de ani), Mihai J. (27 de ani, Adrian B. (24 de ani), Andrei R. (25 de ani), toţi din municipiul Craiova, împreună cu alte persoane au început acţiunile la sfârşitul anului 2009. În perioada octombrie 2009 - februarie 2010, Octavian S. şi Bogdan T., împreună cu alţi infractori, au accesat, prin încălcarea măsurilor de securitate, aplicaţia de Internet Banking, folosită de părţile vătămate Cătălin R., Ion P., Ionuţ T., Dănuţ S. şi Iulia S., intrând în posesia user-elor şi a parolelor de acces folosite de victime pentru operaţiuni financiare realizate prin intermediul aplicaţiei.

image

Folosind datele obţinute prin accesarea sistemelor informatice, suspecţii au transferat din conturile părţilor vătămate suma totală de 25.210 de lei în alte conturi deschise la diferite bănci pe numele lui Octavian S., Mihai J., Adrian B. şi Andrei R., bani ce au fost ridicaţi de persoanele care figurau ca titulare ale respectivelor conturi.

În urma celor opt percheziţii domiciliare, oamenii legii au ridicat în vederea cercetărilor opt unităţi centrale, CD - uri şi DVD -uri, precum şi alte medii de stocare a datelor informatice, iar şapte persoane au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj în vederea audierii.
După audierea lor s-a dispus reţinerea lui Octavian S. pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor privind prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate, precum şi comerţul electronic. Ceilalţi şase suspecţi vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite