Craiova: Samir şi Roşianu în arest, Tiugan liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au respins recursurile formulate de avocaţii afaceristului Sprânceană şi ale lui Roşianu.

Cei doi acuzaţi au cerut să fie judecaţi în stare de libertate şi să fie eliberaţi sub control judiciar. Samir Sprânceană şi nepotul său Ovidiu Doran rămân în arest. Instanţa a decis ca şi ceilalţi doi membri ai grupului infracţional să primească mandate tot pentru nouă zile.

Toţi patru sunt acuzaţi de procurorii DIICOT într-un dosar de clonare de carduri. Doran a mai fost arestat în urmă cu două luni în Italia tot pentru aceeaşi infracţiune, însă protectorul lui Samir i-a trimis bani şi a fost eliberat pe cauţiune. Controversatul om de afaceri a fost prins chiar în timp ce încerca să fugă din ţară. Ieri le-a spus magistraţilor că intenţiona să meargă în Germania pentru a cumpăra o maşină. „Nu aveam cum să fug din ţară. Toţi banii pe care i-am avut la mine au fost 2.000 de euro“, a spus Samir Sprânceană.

Nu suportă detenţia

Ion Roşianu, de 42 de ani, fratele cunoscutului interlop Gigel Roşianu, a încercat ieri să îi înduplece pe magistraţi pentru a treia oară şi a cerut să fie judecat în stare de libertate. De fiecare dată recursul formulat de avocaţi a  fost respins, ca fiind nefondat. Roşianu este acuzat de clonare de carduri împreună cu un alt tânăr de 22 de ani din Craiova. Amândoi au primit mandate de arestare pentru 29 de zile.

Au aflat modul de operare

Dragoş Tiugan este fiu de doctor şi frate de magistrat şi a fost reţinut pentru 24 de ore tot pentru clonare de carduri împreună cu alte 11 persoane pe data de 27 mai. Procurorii DIICOT Craiova au ridicat din locuinţa tânărului mai multe carduri false şi aparatură electronică. Tribunalul Dolj a decis însă ca Tiugan şi un alt membru al grupului infracţional să nu primească mandat de arestare.

Din surse judiciare Tiugan este cel care le-a oferit magistraţilor informaţii clare despre modul de operare, iar astfel au fost adunate mai multe probe. Magistraţii Curţii de Apel vor decide marţi dacă şi şeful grupului infracţional va ajunge în spatele gratiilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite