Craiova: Samir Sprânceană va afla în luna martie dacă se va întoarce în spatele gratiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri craiovean este acuzat de fraude cu carduri. Samir Sprânceană a fost săltat de mascaţi chiar în timp ce încerca să fugă din ţară.

Samir  Sprânceană a fost reţinut, pe data de 1 iunie 2010, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judeţul Timiş. Controversatul om de afaceri se afla într-un autoturism alături de alte două persoane. Procurorii DIICOT Craiova  au descoperit în urma mai multor percheziţii făcute în Craiova carduri false şi aparate de copiere a datelor, folosite de reţeaua de fraude informatice.

image

Magistraţii Tribunalului Dolj au amânat astăzi cu încă două săptămâni decizia în cazul omului de afaceri. Samir Sprânceană va afla în maxim două săptămâni dacă se va întoarce în spatele gratiilor.

image

Samir Sprânceană, arestat pentru deţinere de echipamente în vederea clonării de carduri, a fost eliberat  din arest pe data de 28 februarie de judecătorii Curţii de Apel Craiova. “Magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea.”, a declarat judecătorul Aurel Ilie. Omul de afaceri se afla în arest din iunie 2010.

image

Samir Sprânceană şi alte patru persoane sunt acuzate de grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, punerea în circulaţie a instrumentelor de plată falsificate şi acces fără drept la un sistem informatic. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă până la 15 ani de închisoare.

Samir Sprânceană riscă până la 20 de ani de închisoare

Trecut cu rambursări ilegale de TVA

Samir Sprânceană a mai fost cercetat de procurorii DIICOT în 2006, pentru rambursări ilegale de TVA. Potrivit DIICOT,  în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, grupul infracţional a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, TVA cu titlu de rambursare de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Dolj în valoare de 660 de miliarde de lei vechi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite