Craiova: Controversatul om de afaceri Samir Sprânceană, săltat de mascaţi la un pas de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unor surse juridice, omul de afaceri craiovean este acuzat de fraude cu carduri. Mai multe percheziţii organizate de DIICOT Craiova au avut loc azi-dimineaţă în patru locaţii din Bănie, printre care şi locuinţa lui Samir Sprânceană de lângă Casa Albă.

Omul de afaceri Samir  Sprânceană a fost reţinut, în această dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, din judeţul Timiş. Samir Sprânceană se afla într-un autoturism alături de alte două persoane. Poliţiştii de frontieră le-au legitimat, după care le-au poftit să părăsească vehiculul. În următoarea clipă, mai mulţi mascaţi de ai Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova l-au urcat într-o dubăm cu direcţia Craiova. „Cetăţeanul Samir Sprânceană a încercat să iasă din ţară la ora 4 dimineaţa, dar acest lucru nu i s-a permis, fiind reţinut de BCCO Craiova”, a spus Ciprian Gaic, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timiş. Şi celelalte două persoane din vehicul au fost preluate de mascaţi. Surse din rândul oamenilor legii susţin că Samir Sprânceană a fost reţinut în în urma unor informaţii care îl plasează într-un dosar de fraudă şi folosire de carduri false.


Fraude cu carduri bancare


În acest timp, procurorii DIICOT Craiova coordonau mai multe percheziţii în patru locuinţe din Craiova. Una dintre locaţiile percheziţionate este chiar locuinţa lui Samir Sprânceană din centrul Băniei, situată lângă clădirea Casa Albă. Potrivit unor surse, procurorii au descoperit în urma percheziţiilor carduri false şi aparate de copiere a datelor, folosite de reţeaua de fraude informatice. Samir Sprânceană şi celelalte două persoane au fost aduse la sediul DIICOT Craiova pentru a fi audiate de către procurori.

Trecut cu rambursări ilegale de TVA


Samir Sprânceană a mai fost cercetat de procurorii DIICOT în 2006, pentru rambursări ilegale de TVA. Potrivit DIICOT, , în perioada iulie 2003 - octombrie 2004, grupul infracţional a solicitat şi obţinut ilegal, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, TVA cu titlu de rambursare de la Direcţia Generală de Finanţe Publice Dolj în valoare de 660 de miliarde de lei vechi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite