Salvat de angajaţii Casei de Asigurări de Sănătate. Un bolnav operat de patru ori în Craiova ajunge pe mâna chirurgilor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bolnav din Craiova, operat de patru ori la coloana vertebrală,  ia astăzi drumul capitalei, pentru a fi investigat de doctorii din Bucureşti. Craioveanul a fost diagnosticat cu hernie de disc în urmă cu 20 de ani şi a suferit patru intervenţii chirurgicale în Bănie. Bolnavul povesteşte că în ultimii ani trăia cu dureri cumplite. 

Marinel Rusu, de 43 de ani, din Craiova, va pleca în cursul acestei zile la Bucureşti, pentru a ajunge la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar - Arseni". Craioveanul a fost diagnosticat cu hernie de disc în urmă cu 20 de ani, după ce a căzut de pe un pod, în timp ce lucra în construcţii. Din acel moment a rămas fără loc de muncă şi spune că nu s-a pensionat pe caz de boală pentru că nu a avut bani. A luat drumul spitalelor din Craiova, unde a fost operat de patru ori la coloana vertebrală. "Durerile nu mi-au trecut. Din contră, au fost din ce în ce mai mari. Nu mai reuşeam să mă ridic din pat. Pur şi simplu ajunsesem ca o legumă, mă gândeam că era mai bine să mor decât să chinuiesc atât", povesteşte Marinel Rusu. Anul trecut, a fost preluat de Ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţă de la Spitalul Judeţean din Craiova.

Funcţionarii i-au plătit asigurările

Doctorii de aici i-au spus că singura scăpare e să fie din nou pus pe masa de operaţie. Pentru a cincea oară. Craioveanul mărturiseşte însă că nu mai avea curaj să ajungă iar la cuţit, în Craiova. "Îmi era frică, situaţia mea e prea gravă. Ştiam că doar doctorii de la Bucureşti mă pot salva, numai că nu aveam posibilităţi să mă duc la spital şi nici asigurările nu le aveam plătite. De unde să scoţi bani pentru toate?", se întreabă craioveanul. Când se aştepta mai puţin, angajaţi ai Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Craiova l-au chemat să-i dea o veste. "Patru persoane de la CAS mi-au plătit asigurările pe şase luni, ca să pot să mă duc la spital şi să mă operez. Nu le pot face public numele, dar practic mi-au dat o şansă la viaţă. Alţi oameni, printre care şi un preşedinte al unei instituţii din Craiova, mi-au dat bani de bilet pentru tren până la Bucureşti şi întors", explică Marinel Rusu. În această seară va pleca la Bucureşti iar joi are programare la medicul Florin Exergian, şeful Secţiei Neurochirurgie II din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Bagdasar - Arseni". "Acum îmi pun speranţele în doctori şi în Dumnezeu, mi-a renăscut speranţa. Nu mai aveam nici nădejde", mărturiseşte bolnavul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite