Craiova: Salon Internaţional de Caricatură, deschis în Bănie de Popa's

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Popa Popa's, la Salonul Internaţional de Caricatură de la Craiova
Ştefan Popa Popa's, la Salonul Internaţional de Caricatură de la Craiova

Artistul, intrat în Cartea Recordurilor pentru 131 de caricaturi executate într-o oră, a revenit printre olteni, pentru a fi parte universul ce poartă numele marelui Nicolae Petrescu Găină.

Salonul Internaţional de Caricatură a împlinit la Craiova visul maestrului Gabriel Bratu, care nu a renunţat o clipă la ideea că umorului îi stă bine aici, unde oamenii au ştiut întotdeauna să facă haz de necaz. A reuşi să implice în visul său caricaturişti de top ai României, unul fiind Popa's. La Salonul din Bănie a poposit după 12.000 de kilometri parcurşi de-a lungul unui turneu început în Franţa şi terminat în Ucraina, unde s-a bucurat de aprecierea celor ce i-au trecut pragul expoziţiilor. „Puteţi vedea Salonul de umor Petrescu Găină şi o expoziţie personală, o expoziţie document, de elită. Acest salon este foarte important şi vom continua să-l facem şi viitor, chiar dacă ni se va spune că nu sunt bani“, a spus Popa's, artist descris de Florin Rogneanu, directorul Muzeului de Artă,ca fiind „cel mai mare ambasador al artei, şi la propriu, şi la figurat, este hotare“.

Ştefan Popa Popa's

Într-un moment de răgaz, Popa's i-a bucurat cu câte o caricatură, pe loc făcută, pe câţiva dintre vizitatorii salonului. Cele mai multe portrete le-a făcut tânărul care la însoţit la Craiova, Gogu Neagoe, şi el un desenator deja consacrat.

Salonul este deschis la Galeria Arta, a Uniunii Artiştilor Plastici Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite