Craiova: Sacrificii recompensate cu medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 15 ani, Miruna Angelica Stângă este una dintre cele mai bune sportive ale Clubului Sportiv Municipal, cu patru medalii de aur, două de bronz şi una de argint.

De mică a muncit pentru a fi cât mai bună. Nu s-a plâns niciodată, a mers înainte, ascultând sfaturile antrenorilor.

„Am reuşit să obţin patru medalii de aur, două de argint şi una de bronz. Am muncit mult, dar a meritat. În patru de când practic lupte am fost nevoită să renunţ la multe, dar nu îmi pare rău nici măcar o secundă. Când munceşti cu drag şi pui suflet în tot ceea ce faci simţi altfel viaţa“, a declarat tânăra sportivă.

Nu se teme de niciun adeversar

Miruna povesteşte că în pragul oricărei competiţii sportive se antrenează intens în fiecare zi. Ştie că fără exerciţii de tehnică nu poate face nimic. „Acum aproximativ două săptămâni m-am întors de la un concurs de la Vaslui, unde am obţinut medalia de aur. Nu mi-a fost teamă că nu o să pot reuşi. În momentul de faţă îmi cunosc potenţialul. Ştiu că mai am multe de învăţat, însă la categoria mea 38 de kilograme pot spune că am fost cea mai bună. Rezultatul a fost unul pe măsură“, povesteşte zâmbind Miruna.

În lotul naţional de cadete

Tânăra sportivă este dublă campioană la cadete şi face parte şi lotul naţional de cadete. Tânăra povesteşte că nu intenţionează să se oprească aici. Vrea ca până la 22 de ani să îşi umple pereţii camerei cu medalii şi premii. „Poate pentru unii sportul nu reprezintă mare lucru. Eu practic prin asta trăiesc acum. În momentul de faţă nu mă văd făcând altceva. Este adevărat că îmi place şi înotul, dar rămâne la stadiul de pasiune. Mă ajută foarte mult să mă dezvolt. Eu îi sfătuiesc pe toţi tinerii din ziua de astăzi să practice un sport. Chiar dacă nu ajung la performanţe, este bine pentru ei să facă mişcare“, a mai precizat sportiva Clubului Municipal Sportiv din Craiova. 

„Studiile sunt importante pentru mine“

Tânăra de 15 ani susţine că, deşi are o carieră sportivă, nu va renunţa niciodată la studii. Vrea să urmeze o facultate, care să o ajute pe viitor.

„Dacă stau bine să mă gândesc atâta sportul, cât şi şcoală ocupă acelaşi loc în viaţa mea. Ştiu că una fără alta nu se poate. Îmi doresc să urmez Facultatea de Educaţie şi Fizică de Sport din Craiova“, a mai declarat Miruna.

Campioana va pleca în perioada 3-8 august la Campionatul European de Cadete, care se va desfăşura la Sarajevo. Miruna speră să obţină şi acolo medalia de aur.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite