Craiova: SIF Oltenia vinde terenuri la 500 de metri de Ford

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SIF Oltenia a anunţat scoaterea la vânzare în bloc a două societăţi care deţin împreună peste trei hectare de teren pe platforma industrială de est a Craiovei, la 500 de metri de fabrica Ford.

Societatea de investiţii financiare continuă astfel seria tranzacţiilor care au ca scop obţinerea de lichidităţi. Potrivit anunţului, e vorba de societăţile Lemcor SA, producător de uşi şi ferestre, şi de Decora SIF SA, care are ca principal obiect de activitate pardosirea şi placarea pereţilor. Firmele deţin o suprafaţă de 30.032 de metri pătraţi, din care 13.115 de metri pătraţi reprezintă suprafaţă construită. Preţul de pornire este, potrivit anunţului, de 220 de euro pe metrul pătrat, ceea ce face ca întreaga proprietate să fie licitată de la 6,6 milioane de euro.

În prezent, Lemcor se află într-o situaţie economică dificilă, împotriva sa fiind declanşate procedurile de executare silită. Datoriile totale pe care Lemcor le are la bugetul de stat erau, la 31 decembrie 2009, de peste 400.000 de lei. „Am cumpărat activele respective în urmă cu câţiva ani, de la un lichidator. Acum vrem să le vindem în profit, pentru că am investit şi ceva bănuţi acolo. Din calculele noastre, reiese un preţ de circa 200 euro/mp, dar aici sunt incluse şi construcţiile, şi utilajele care se află pe platformă. Am făcut oferte către furnizorii Ford, către Ford, Arabesque (care are un magazin în zonă - n.r.) şi societăţii patronate de Cornel Panait (Briari’s, dealer Iveco - n.r.)“, declara pentru GdS, în urmă cu două săptămâni, preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite