Craiova: SIF Oltenia suspendă dreptul de vot al unor acţionari, în perspectiva şedinţei AGA în care se alege un nou administrator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SIF Oltenia a anunţat suspendarea dreptului de vot în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor programată pentru 29 aprilie aferente unui pachet de 5,84% din capitalul social al societăţii.

Potrivit listei publicate pe site-ul SIF, 5,71% din acţiuni sunt titluri controlate de firme şi persoane fizice care acţionează în mod concertat cu omul de afaceri Cătălin Chelu. Firmele şi persoanele care acţionează în mod concertat cu Chelu vor avea limitat dreptul la vot în AGA la 1% din titlurile SIF Oltenia pentru al treilea an consecutiv.
Tot ieri, conducerea SIF a limitat şi drepturile de vot ale fondului de investiţii Broadhurst Investment Limited, care a depăşit pragul legal cu 0,13% din capital, potrivit unui raport al societăţii de investiţii.
În plus, dreptul de vot a fost suspendat în cazul altor două firme care au fost radiate, dar care încă deţin 76 de acţiuni în cadrul SIF-ului.
Potrivit legistaţiei pieţei de capital, conducerea unei SIF sau a societăţii care administrează societatea de investiţii financiare trebuie să suspende drepturile de vot aferente acţiunilor care depăşesc pragul de 1% din capitalul social al SIF de la momentul primirii notificării din partea Depozitarului Central.
Pe ordinea de zi a şedinţei AGA din 29/30 aprilie se află alegerea unui nou membru în Consiliul de Administraţie, pentru acest post luptându-se Gheorghe Bică, consilier al preşedintelui Dinel Staicu şi director al Centrul Teritorial Craiova al Universităţii Spiru Haret, şi Margareta Racoviţă, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al SIF.
Tot la această şedinţă va fi decis cuantumul dividendelor acordate, conducerea societăţii propunând acordarea unui dividend brut de 0,08 lei pe titlu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite