Craiova: SC Saralex Grup, casa de schimb valutar care a ţepuit 30 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii OJPC Dolj spun că este ilegal ca afară să aibă un preţ afişat, iar în interior un altul. Victimele Saralex au depus plângere la poliţie, însă până acum nu s-a luat nicio măsură, iar patronul îşi vede în continuare de afacere.

Primele înşelătorii au fost sesizate în urmă cu patru ani. Victimele Saralex au reclamat atunci ca li se percepea un comision de 10%, fără să li se comunice acest lucru înainte de tranzacţie. În 2006, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a impus reguli noi pentru toţi agenţii economici care efectuează operaţiuni de schimb valutar.

Au avut obligaţia să afişeze la vedere tarifele practicate. Din păcate însă patronul caselor de schimb valutar Saralex nu a respecta acest lucru şi în continuare a recurs la alte modalităţi de a înşela oamenii. În faţa caselor de schimb erau instalate două panouri cu tarifele schimbului valutar la cecuri de călătorie şi valute, aşezate unul lângă celălalt, pentru a induce în eroare pe toată lumea. Mulţi au căzut în capcană şi au pierdut sume mari de bani. La noi la sediu au fost depuse peste 30 de plângeri“, a spus Gheorghe Marinescu, inspector-şef în cadrul Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.    

Sesizările la poliţie nu îl sperie pe patronul de la Saralex

„Şapte persoane, care au fost înşelate de către casele de schimb valutar din Craiova, au depus sesizare la poliţie în ultimele trei luni. Imediat după definitivarea anchetei vor fi luate şi măsuri“, a spus Adrian Căpraru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Dolj.

Conform ordinului 448/ 2009, patronul caselor de schimb valutar din Craiova trebuie să afişeze în exterior cursurile de schimb valutar, atât pentru operaţiunile de vânzare, cât şi pentru cumpărare cu litere groase de 10 mm, iar distanţa dintre litere să fie de minimum 10 mm. Clientul trebuie să primească înainte de tranzacţie un document prin care să i se aducă la cunoştinţă cât este cursul în ziua respectivă şi dacă se percepe comision. La intrare trebuie să existe camere video amplasate.

În Craiova există patru case de schimb valutar Saralex: două pe strada Lipscani, una la Piaţa Centrală şi una lângă Agenţia de Voiaj de la Unirea. La toate punctele de lucru este aceeaşi situaţie şi nimeni nu respectă legea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite