S-au terminat dozele de vaccin gratuit din Dolj. Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă o nouă tranşă de vaccin de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Narcisa Dinică, consilier superior la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.
Medicul Narcisa Dinică, consilier superior la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.

Ultimele doze de vaccin care au fost trimise în Dolj de către Ministerul Sănătăţii Publice s-au terminat în această săptămână, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Autorităţile aşteaptă acum o nouă tranşă de vaccin.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj au spus că ultimele doze de vaccin au fost administrate în această săptămână. "Săptămâna aceasta au fost vaccinate ultimele 180 de persoane. Dozele de vaccin care au fost achiziţionate s-au terminat, urmând ca în perioada următoare să primim alte doze de vaccin. Luna aceasta, luna viitoare... Cererea de vaccin a fost mai mare, sigur că da. Catagrafia a fost făcută. În medie între 30.000 şi 50.000 de doze cerem în fiecare an la Bucureşti pentru vaccinare. Până la acest moment au fost vaccinate 6.546 de persoane", a declarat medicul Narcisa Dinică, consilier superior în cadrul DSP Dolj. Medicul Dinică a precizat că nu este o problemă faptul că stocul de doze de vaccin s-a terminat, "pentru că vaccinarea durează până în luna aprilie şi în fiecare an dozele se trimit în tranşe. Vorbim aici de vaccinul gratuit. Cei care nu se încadrează în categoriile care beneficiază de aceste vaccinuri le pot achiziţiona din farmacii", a precizat medicul Narcisa Dinică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite