Craiova:VIDEO/ S-au îmbrâncit la coada sărăciei „ Trebuie să suportăm umilinţă din partea tuturor. De trei ore stau la coadă şi simt că o să cad din picioare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii aşteaptă de ore bune la coadă
Oamenii aşteaptă de ore bune la coadă

Peste 100 de craioveni au stat mai bine de trei ore la coadă pentru a punea mâna pe un certificat de la taxe şi impozite. Documentul le este necesar pentru a putea primi subvenţie de la stat.

Oamenii au declarat că nu este normal să suporte o asemenea umilinţă. „ Sincer să vă spun pentru banii pe care îi primim nu se merită, dar asta este suntem prea săraci. Am ajuns să ne uităm şi la un leu şi să mâncăm cartofi aproape zilnic. Subvenţia pentru căldură ne scoate cât de cât din iarnă, că altfel nu ştim cum ne vom putea plăti facturiile. Este din ce în ce mai greu pentru noi, nu ştiu unde vom ajunge. “, a spus Dorin Bărbăcarui.

image

Eliberăm 2000 de certificate pe zi

Sorin Marcu, directorul Serviciului Public de Taxe şi Impozite susţine că este primul în care oamenii trebuie să depună la dosar şi un astfel de certificat. „ În document scrie negru pe alb câte case sau maşini are fiecare persoană pe numele lui şi dacă are  taxele şi impozitele plătite la zi. Eliberăm 2000 de certificate pe zi. Asta este nu avem ce face.“, a spus  Marcu.

image

„La noi ca la nimeni“

Craioevnii au mai spus că la noi ca la nimeni, birocraţia este la tot pasul. „Păi după ce stau aici trei ore să îmi elibereze certificatul, după trebuie să mă duc să depun şi dosarul. Acolo altă coadă, alte ore de stat în picioare. Eu sunt bolnav cu inima şi simt că o să cad din picioare. Mai avem un pic şi ne luăm la bătaie între noi aici. Cred că toată lumea este nervoasă. Nu este posibil aşa ceva. “, a spus Ilie Condicaru.

Directorul Serviciului Public de Taxe şi Impozite Craiova a mai declarat că angajaţii instituţiei lucrează la foc automat şi că toţi oamenii vor primi certificatele fără probleme. „Le-am spus oamenilor de la ghişeu să nu plece acasă decât atunci când ultimul contribuabil va fi servit. Programul se tremină la ora 16.00, însă au fost zile în care oamenii mei au stat şi până la ora 18.00 “, a mai precizat Marcu.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite