Craiova: S-a terminat vacanţa pentru cei care lucrează în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Vacanţa petrecută alături de familii şi prieteni a trecut repede, spun craiovenii care au aşteptat un an întreg sărbătorile de iarnă. Acum se întorc printre străini.

Şi-au luat gândul de la sărmăluţe, cârnaţii, piftii şi cozonaci olteneşti şi au plecat din nou să câştige bani în Italia, Germania sau Spania. Autocarele care au plecat în aceste zile din Craiova erau ticsite, de bagaje şi pasageri care se întorc la muncă în străinătate. Carmina este una dintre craiovencele care muncesc în Spania de mai bine de cinci ani.

Tânăra ne-a povestit că nu mai venise acasă, la Craiova, de trei ani. „Abia anul acesta am reuşit să vin să-mi văd părinţii şi prietenii. Am stat încă trei zile după Revelion şi acum trebuie să mă întorc la muncă”, ne-a spus tânăra.

În Spania locuieşte la Malaga şi lucrează într-o brutărie. „Chiar dacă acolo se fac cele mai multe specialităţi de pâine tot nu m-am îndurat şi am luat la pachet pîine făcută în ţest de bunica mea. Am luat şi sarmale, murături şi afumătură”, ne-a povestit Carmina.


Aflux de călători la Frontieră

Ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă readuc în ţară mulţi dintre cetăţenii români stabiliţi legal în străinătate - pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi tot mai mulţi cetăţeni străini care au dorit să-şi petreacă câteva zile de vacanţă în România. Ca urmare a acestui fapt, în ultimele zile, în punctele de trecere a Frontierei Dolj,  s-au înregistrat creşteri semnificative ale traficului de persoane şi ale mijloacelor de transport.

Poliţiştii de frontieră doljeni spun că sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de finalul sărbătorilor de iarnă. Traficul în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat şi Bechet se desfăşoară fluent, neexistând deocamdată aglomerări.

În această perioadă, poliţiştii de frontieră vor întreprinde toate măsurile necesare pentru gestionarea situaţiei operative, exercitarea unui control riguros, prevenirea şi combaterea actelor de corupţie, contrabandă, evaziune fiscală şi a altor activităţi ilicite.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite