Campania de vaccinare din Dolj, întreruptă pentru zece zile. Medicii îi sfătuiesc pe olteni să nu intre în panică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, vaccinarea antigripală în judeţul Dolj este întreruptă pentru zece zile. Ministerul Sănătăţii a trimis solicitare direcţiilor de sănătate publică din ţară să sisteze pentru o perioadă vaccinarea, până ce se vor face analize la tulpinile conţinute de vaccin.

Autorităţile din sănătatea doljeană spun că sistarea vaccinării se face de astăzi, ca urmare a solicitării venite din partea Ministerului Sănătăţii Publice (MSP). "Am trimis această informare către toate dispensarele din judeţ. Vaccinarea se întrerupe timp de zece zile, aşa este în toată ţara. Sunt vaccinuri în Dolj, nu s-au terminat", a declarat doctorul Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj. Acesta a explicat că niciun doljean nu s-a îmbolnăvit de gripă până la acest moment şi recomandă oamenilor să nu intre în panică. "Nu a fost înregistrat niciun caz de gripă. Nu au de ce să fie neliniştiţi (oamenii - n.r.). Dacă în această perioadă nu fac vaccinul şi dacă până acum nu s-au îmbolnăvit, nu are ce să li se întâmple", a adăugat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

Ministerul Sănătăţii Publice a solicitat tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară să întrerupă campania de vaccinare, din cauză că există suspiciunea că vaccinului i-ar lipsi o anumită substanţă, fără de care eficienţa acestuia nu este garantată. În acest sens, ministerul a cerut Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite