Craiova: S-a decis: singurul punct de sacrificare din Bănie va fi în Piaţa Chiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Craiovenii vor putea cumpăra miei în viu, pe care apoi îi pot sacrifica, doar din Piaţa Chiriac.  Punctul de sacrificare va fi deschis marţi.

Mieii vor fi comercializaţi anul acesta în Piaţa Chiriac, acolo unde autorităţile locale, supravegheate de reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, au început demersurile pentru amenajarea unicului punct de sacrificare din oraş. „Carnea de miel va putea fi cumpărată din supermarketuri, hipermarketuri sau măcelării, acolo unde se va vinde carne de miel achiziţionată din abatoare. Administraţia Pieţelor ne-a comunicat că punctul de sacrificare din Craiova va fi în Piaţa Chiriac şi un reprezentant al DSV este prezent acolo pentru a supraveghea lucrările de igienizare. Nu sunt foarte multe de făcut pentru că acolo funcţiona înainte o carmangerie”,a spus Andrei Butaru, directorul DSVSA Dolj.

Potrivit acestuia, fiecare punct de sacrificare care urmează să fie autorizat va avea un asomator, sterilizator de cuţite, apă caldă şi rece, spaţiu pentru depozitarea resturilor şi contract cu o firmă specializată în eliminarea acestor resturi.”

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite