Craiova: O elevă a descoperit secretul muzicii folk în câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a pus mâna pe chitară în mai puţin de un an de zile, Roxana deja este o profesionistă recunoscută în domeniul muzicii instrumentale. A obţinut locul întâi la concursul Oltenia Star, care a avut loc în această săptămână în Bănie.


Mica artistă spune că a ales chitara pentru că îi dă satisfacţii cu totul deosebite. “Ai altfel de trăiri decât cele pe care le traversează o persoană obişnuită. De fiecare dată când iau chitara în mână, mă rup de tot ce este în jur, nu mai îmi trebuie nimic, decât inspiraţie şi dispoziţie”, spune Roxana.


Moş Craciun i-a pus sub pernă o chitară

Când părinţii şi-au dat seama că fata lor ascultă întruna muzică, au hotărât să nu lase neexploatată această pasiune. Astfel că anul trecut, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, i-au transmis lui Moş Craciun un mesaj: să-i aducă fiicei lor o chitară, la care să se poată pregăti. Moşul a ascultat rugăminea acestora şi i-au pus sub pernă în decembrie o chitară pe gustul fetei, care până în acel moment nici nu visase că o să aibă parte de un aşa cadou.“Moşul a fost destul de darnic cu mine. Eu nu îndrăzneam să îi cer un dar aşa preţios. Cred că mi-a ghicit visul. Sunt convinsă că şi mama i-a scris o scrisoare în acest sens, pentru că mă auzea fredonând şi discutând despre muzică în casă, până noaptea târziu”, adaugă Roxana. În prezent eleva Liceului Carol I se poate lăuda cu o mulţime de aprecieri din partea profesorilor. La spectacole smulge ropote de aplauze de la publicul care, de cele mai multe ori, vine special la evenimentele unde Roxana este invitată, pentru a o asculta.

Participă la concursuri de dragul experienţei

Mica artistă este mândră că a putut evolua într-un timp relativ scurt. “Nu este nevoie de ani de zile ca să avansezi, din punct de vedere profesional. Poate sunt persoane care în toată viaţa nu ajung ce îşi doresc, pentru că nu sunt făcuţi pentru muzică. Fiecare însă are o cale de urmat. Dacă păşim pe drumul pentru care suntem făcuţi, obligatoriu ne vom ridica. Trebuie doar să urmăm glasul sufletului”, continuă fata. Pentru că ea a ascultat de vocea interioară, Roxana este prezentă la multe din festivalurile de profil din oraş, dar şi la competiţii. Precizează însă că scopul ei nu este să câştige trofee, ci să capete experienţă. Din acest motiv spune că toţi concurenţii de la Oltenia Star au fost extrem de pregătiţi şi că oricare dintre ei ar fi fost îndreptăţit să ocupe primul loc. “Este o mulţumire să ţi se strige numele, pe scenă, ca să ţi se înmâneze o diplomă, dar nu trebuie să facem din asta un scop. Numai aşa ne vom motiva şi vom lucra mai mult”, este părerea Roxanei.


Cu forţe noi, din Păltiniş


Ca să se relaxeze şi să capete noi forţe, Roxana a plecat în aceste zile într-o excursie la Păltiniş, de unde promite că se va întoarce cu multă poftă de muncă. “O să fac tot ce îmi stă în putinţă ca să nu-mi dezamăgesc spectatorii. Poate nu voi fi cea mai bună, dar cu siguranţă o să îmi dau silinţa să cânt pe inima oamenilor”, este angajamentul Roxanei.


Îţi doreşti o carieră din muzică?
R.E: La acest moment nu pot spune că sunt fermă în privinţa meseriei pe care o voi îmbrăca. Sunt pasionată în aceeaşi măsură de teatru şi mai am această opţiune, de a deveni actriţă. Îmi place să fac lumea să râdă.


Pasiunile tale nu sunt deloc puţine…
R.E.: În plus, ador fotografia. La concursul “Craiova în imagini” m-am prezentat cu trei imagini care au fost bine primite de către vizitatori: o trecere de pietoni cu mulţi trecători, ceasul de la Mercur. Au fost frumos realizate tocmai pentru că iubesc arta.


Ce îi place:
R.E.: O admir pe Paula Selling pentru contribuţia sa domeniul muzical, Când eram micuţă, stăteam toată ziua cu un casetofon deschis pe melodiile ei, în special “Ploaia”. Mă linişteam. Nu mă dau deoparte nici de la alte genuri precum rock-ul.


Ce nu îi place:
R.E.: Mă deranjează uneori că generaţia mea este catalogată ca rebelă sau “trăsnită”. Dacă un elev greşeşte sau este bătăuş, se vorbeşte urât despre toţi adolescenţii. Nu suntem noi piaza rea a societăţii.


Profil:
NĂSCUTĂ:

10 iunie 1992, Craiova
STUDII:
Studiează în clasa a XI-a la Liceul Carol I.
IDEALURI:
Ţine cu tot dinadinsul să fie cântăreaţă. Dacă nu îi va fi sortită o carieră în domeniu, se va reprofila pe teatru sau psihologie. 


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite