Românul intrat în comă în Spania de la prea multă muncă, obligat să-şi câştige pâinea tot peste hotare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul militar din Craiova, care a lucrat până la epuizare ca ospătar într-un restaurant din Peninsula Iberică, este în căutarea unui serviciu tot în străinătate, după ce în ţară a încercat în zadar să-şi găsească un loc de muncă.

Gabriel Midan (38 de ani) a revenit  în ţară luna trecută, după ce a stat în comă două săptămâni, pe patul de spital din Avila, Spania. Tânărul ne-a povestit cum a ajuns în această situaţie şi care sunt planurile sale de viitor. „Am stat prea mult în picioare, deşi nu aveam voie, pentru că sufăr de ulcer varicos. De aceea m-am prăbuşit. Acum mă simt mai bine şi am venit în ţară să-mi văd familia, care mi-a fost alături, şi să mă interesez cum stă treaba pe aici, dacă pot să găsesc de lucru”, ne-a spus Gabriel, calificat ca bucătar-ospătar.


"Aici ţi-e teamă că nu ai ce pune pe masă"

image


Bărbatul  a ajuns la concluzia că în ţară nu are nicio şansă să muncească şi spune că a rămas dezamăgit când şi-a dat seama că în Craiova ar fi şomer. „Văd tot mai mulţi tineri care se zbat să-şi câştige o pâine, însă le este tot mai greu. M-am dus pe la restaurante să mă interesez cum e situaţia. E dezastru. Aici ţi-e teamă că nu ai ce pune pe masă”, a adăugat Gabriel. La începutul acestei luni, a luat avionul spre Spania.

Sănătate vândută pe 1000 de euro

image

Tânărul ne-a spus că urmează să fie operat de tromboflebită şi că va mai sta în spital o perioadă, după care o să lucreze tot ca bucătar-ospătar. „Aici suntem bine plătiţi, chiar dacă ne este greu, pentru că suntem departe de părinţi şi copii. Însă mai bine suferim de dor, decât de foame. În România, salariul este de vreo 900 de lei, în cel mai bun caz. Aici, de 1000 de euro. E normal să alegi o stare mai bună”, a încheiat Gabriel, care şi-a lăsat în Craiova băiatul de 13 ani. „Mă doare sufletul că nu pot fi lângă el în special astăzi, în prima zi de şcoală, dar nu am încotro. Trebuie să mă sacrific”, a încheiat bărbatul.

Află de AICI drama românului prăbuşit din cauza efortului:

"Muncea ca robul, pentru un trai mai bun, nu ca să ne pricopsim"

Gabriel Midan (38 de ani) s-a prăbuşit într-un restaurant din Peninsula Iberică, în urmă cu o lună, după ce a lucrat până la epuizare ca bucătar-ospătar la un restaurant din Avila, ca să-şi întreţină familia din România. Olteanul a lucrat ca militar la Unitatea 1047 din Bănie.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite