Rezidenta de top din România răspunde cititorilor Adevărul: "Nu am avut pile la examen"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Maria Popară-Voica a promovat examenul de rezidenţiat cu 907 puncte.
Anca Maria Popară-Voica a promovat examenul de rezidenţiat cu 907 puncte.

Anca Maria Popară-Voica (25 de ani), din Craiova, care a obţinut cel mai mare punctaj din ţară la examenul de rezidenţiat de săptămâna trecută, vorbeşte despre modul în care a promovat la testele naţionale.

Citeşte AICI întrebările pentru Anca:

Pune-i întrebări rezidentei cu cel mai mare punctaj din ţară!

Anca Maria Popară-Voica, rezidenta care a obţinut 907 puncte la examenul de rezidenţiat, a răspuns cititorilor Adevărul.

Pentru Victor:

Special pentru acest examen învăţ de la începutul anului. Însă eu sunt o persoană care studiază de când se ştie. Din clasa întâi am doar note mari. Nu am lăsat pe ultima sută de metri, pentru că nu poţi să acumulezi toate informaţiile într-un timp prea scurt. Dacă nu înveţi din primul an de facultate, la toate materiile, nu ai cum să recuperezi. La medicină sunt noţiuni pe care, dacă nu ţi le fixezi la timpul lor, nu poţi să le clădeşti într-un an.

Pentru Gabriela Lavinia Ninoiu:

În timpul facultăţii facem practică. Însă baza este studiul intens.

Pentru Summer:

Este foarte tentantă ideea să pleci în străinătate, pentru că spitalele, salariile, nu se compară cu cele de la noi. Acolo lucrezi cu aparate de ultimă generaţie. Dar nu o să plec, dacă o să îmi găsesc un post aici. Nu exclud nici varianta de a mă întoarce în Craiova. Orice e posibil. Cred că medicina se face cu sufletul. Dacă te simţi împlinit, e de-ajuns. N-aş putea să fac nimic altceva, decât să profesez medicina. Îmi este suficient, chiar dacă o să am un salariu mic şi nu o să-mi pot cumpăra haine de firmă. Cred că şi în ţară lucrurile se vor schimba, vor evolua. Sunt încrezătoare.

Pentru Cristina:

Nu ştiu ce sfat să-ţi dau, nici nu ştiu dacă sunt în măsură. Aici trebuie să te gândeşti la toate implicaţiile. De exemplu, la Universitatea de Medicină studiezi timp de şase ani. Nu ştiu dacă merită să faci lucrul ăsta. Dar dacă tu îţi doreşti din tot sufletul, trebuie să faci ceea ce simţi. Eu, spre exemplu, dacă aş avea peste 30 de ani, nu m-aş apuca de medicină. Îţi spun cu sinceritate.

Pentru Mariana:

Nu, nu am avut pile. M-am bazat pe cunoştinţele mele, pe puterea de concentrare, pe credinţa în Dumnezeu şi pe studiu, pentru că am muncit foarte mult ca să ajung aici. Mama mea este medic, în zona rurală, tatăl meu a fost inginer, iar acum este pensionar. Am avut susţinere morală, atât. Nu s-a pus problema de pile.

Pentru Marika:

În facultate subliniam şi îmi faceam diverse scheme. Din anul III am avut note mai mari decât în partea de preclinic.

"Nu vreau să plec din România, chiar pentru salarii de mii de euro"

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite