UPDATE Militarii în rezervă au adus o spânzurătoare la protestul din Piaţa Prefecturii: "Ieşi afară, javră ordinară!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ora 18.00: Aproape 600 de protestatari, majoritatea din rândul militarilor în rezervă dar şi revoluţionari, angajaţi ai Filarmonicii Oltenia, protestează de aproape trei ore în cadrul unui miting cu plecare de la Clubul Electro. Oamenii strigă în Piaţa Prefecturii "Vrem libertate", după ce pe stradă au strigat: "Ieşi afară, javră ordinară!". La protest a fost adusă o spânzurătoare, cu un mesaj pentru guvernanţi şi preşedint

UPDATE, ora 18.30: Aproape o sută de studenţi au sosit în urmă cu o oră la protestul din centrul Craiovei.  În scurt timp va ajunge şi preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti a Universităţii din Craiova, Alin Stoica. "Nu am organizat nimic, sunt studenţi din mai multe organizaţii studenţeşti care au vrut să se alăture acestei manifestări şi se va întâmpla acest lucru de fiecare dată", a spus în urmă cu câteva minute Alin Stoica, preşedintele COS.

image

Dă click AICI pentru imagini:

UPDATE, ora 17.30: Reprezentanţii Jandarmeriei Dolj estimează că numărul celor prezenţi la miting se apropie de 600. În rândul manifestanţilor se află şi angajaţi ai Filarmonicii Oltenia, care flutură pancarte cu lozinci antiguvernamentale. Protestatarii au adus şi o spânzurătoare lucrată din lemn şi sârmă, pe care au atârnat un carton cu mesajul: "Băse, Udrea şi cu Bocu, aicea vă este locul". Mai multe persoane prezente în aceste momente în Piaţa Prefecturii au adus desene cu preşedintele României îmbrăcat în haine naziste, în timp ce alţi protestatari au venit cu mesaje scrise: "Jos Băsescu, jos dictatorul!", şi "Băsescu, venim la tine, să faci baie de mulţime!"

Printre protestatari s-a aflat şi învăţătoarea Cristiana Anghel, care anul trecut a intrat în greva foamei.

Cristiana Anghel, prezentă la protestul din Craiova. Foto: L. D.

image

ORA 16.20: Protestul a început în jurul orei 15.00, cu plecare de la Clubul Electro din Craiova. Reprezentanţii Jandarmeriei Craiova spun că circulaţia pe mai multe străzi a fost restricţionată. "Au fost mobilizate suficiente forţe de ordine şi mai sunt trupe flexibile în cazul în care situaţia va necesita mobilizarea altor trupe, circulaţia pe străzile pe unde s-a mers în miting a fost restricţionată. Nu au fost străzi blocate, nu au fost incidente", a declarat locotenent Ion Ţapu, reprezentant cu relaţii publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj. Protestatarii au mers în marş pe strada Vasile Alecsandri şi au strigat "Libertate, vrem libertate!" şi "Ieşi afară, javră ordinară!".

Acţiunea este organizată de Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite