Craiova: Revolta poliţiştilor, eşuată într-un protest de duzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii susţin că nu vor renunţa la formele de protest
Poliţiştii susţin că nu vor renunţa la formele de protest

Doar 12 oameni ai legii din judeţul Dolj au plecat la mitingul din Bucureşti. Numărul protestatarilor este inexplicabil de mic, ţinând cont de cât de vii sunt nemulţumirile agenţilor, care s-au văzut cu veniturile ciuntite şi riscă să ajungă şomeri.

Poliţiştii au continuat astăzi să protesteze în faţa sediului Ministerului Administraţiei şi Internelor, revoltaţi de reducerea normei de hrană, dar şi de anunţatele disponibilizări, în urma cărora 7.700 de persoane ar urma să-şi piardă locurile de muncă. Sindicaliştii au obţinut o autorizaţie de miting pentru numai 1.500 de persoane, însă participarea a fost chiar şi mai slabă. De la Craiova, doar 12 oameni ai legii au plecat, în această dimineaţă, spre Capitală, pentru a lua parte la demonstraţie.

Salariile nu acoperă ratele

Protestatarii au fost inexplicabil de puţini, ţinând cont de cât de sonore sunt nemulţumirile în teritoriu. Mihai Stere lucrează de 17 ani în Poliţie şi spune că a ajuns, în prezent, să nu-şi mai poată plăti ratele către bănci. Reducerea normei de hrană cu peste 500 de lei a fost picătura care a umplut paharul. „Numai datoria lunară către bancă este de 1.100 de lei. Am acasă şi trei copii, pe care trebuie să-i hrănesc, dar cu ce? Sper ca, prin acţiunile pe care le organizăm, să reuşim să ne recăpătăm drepturile şi să putem duce o viaţă decentă. N-am cerut nimic mai mult. Până la urmă, noi ne-am dedicat sută la sută serviciului. Eu n-am plecat niciodată acasă lăsându-mi treburile rezolvate doar pe jumătate“, a spus Mihai Stere, agent-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Laurenţiu Mihăiţoaia, preşedintele filialei doljene a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, susţine că, după reducerea normei de hrană, majoritatea poliţiştilor vor primi salarii de cel mult 1.000 de lei pe lună. „Noi nu vrem ca 7.700 de oameni să fie disponibilizaţi. Nu suntem de acord nici să intre în concediu fără plată sau să fie suspendaţi din activitate pe o perioadă de trei ani, cum s-a mai propus. Le-au luat şi banii de hrană, iar acum vor ajunge să primească un salariu din care nici măcar nu-şi pot achita toate datoriile“, a declarat Mihăiţoaia.

Unii oameni ai legii spun că se gândesc serios să părăsească sistemul, pentru a-şi găsi locuri de muncă mai bine plătite.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite