Declaraţii care se contrazic despre responsabilii pentru citostaticele expirate într-un spital din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

La Spitalul Filantropia au expirat anul trecut citostatice în valoare de 180.000 de lei. În timp ce conducerea unităţii medicale spune că reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate trebuiau să distribuie medicaţia către alte spitale înainte să expire, cei din urmă spun că spitalul era obligat să se ocupe de această problemă.

La Spitalul Filantropia au expirat anul trecut citostatice în valoare de 180.000 de lei, după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a blocat Programul Naţional de Oncologie la acest spital. Decizia a fost luată după un control făcut la această unitate de către o comisie a Casei. Timp de un an, citostaticele din farmacia unităţii nu au putut fi folosite iar bolnavii erau trimişi la farmaciile din oraş, ca să-şi ridice medicaţia. Între timp, citostatice de aproape 200.000 de lei au expirat şi au fost distruse de către o firmă specializată. Pentru ca Programul naţional de oncologie să fie reluat, fosta conducere a Spitalului Filantropia a plătit cei 180.000 de lei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj din fondurile unităţii medicale.

Ce spun reprezentanţii celor două instituţii

Reprezentanţii celor două instituţii au dat declaraţii cu privire la responsabilitatea celor care trebuiau să se asigure că citostaticele vor fi administrate bolnavilor înainte de a expira. "Nu noi trebuia să distribuim către alte spitale acele citostatice, Casa de Asigurări de Sănătate", a declarat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Filantropia. De cealaltă parte, conducerea CJAS susţine că spitalul avea această obligaţie. "Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu poate dispune asupra unor medicamente ai căror proprietari este un spital. Mai mult, în cazul în care s-a constatat ca fondurile alocate nu au fost utilizate corect, am dispus recuperarea sumelor alocate în sensul acesta", a declarat Mihai Soare, preşedintele CJAS Dolj.

Citeşte AICI amănunte despre cazul citostaticelor expirate în farmacia Spitalului Filantropia din Craiova:

La Spitalul Filantropia au expirat medicamente de aproape 200.000 de lei, care trebuiau administrate bolnavilor de leucemie

Citostaticele expirate de la Spitalul Filantropia, de aproape 200.000 de lei, vor fi distruse. Află despre ce este vorba!

Un spital din Craiova a distrus citostatice de aproape 200.000 de lei, cel mai mare spital din Oltenia nu are citostatice vitale

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite