Craiova: Record: Florin Costea se pregăteşte de a şaptea operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgheterul Universităţii Craiova şi al campionatului va fi suspus în iarnă la a şaptea intervenţie chirurgicală. Cea mai dificilă a fost în martie 2006, când atacantul s-a operat la ligamentele genunchiului drept, după ce îi fusese „reparat“ şi meniscul, revenind pe gazon abia după şase luni.

La 24 de ani, atacantul Ştiinţei se poate considera un ghinionist, suferind până acum şase intervenţii chirurgicale, luna viitoare pregătindu-se de a şaptea. Florin Costea are probleme cu genunchiul stâng, dar nu vrea să intre la operaţie decât la finalul turului. „Mă doare genunchiul şi o să merg să fac o artroscopie, dar nu acum. Mai trag de mine până la finalul turului. Sper să rezist şi să nu fie ceva grav. Am mai fost operat şi la dreptul de două ori şi ştiu cum e să stai cu piciorul imobilizat. Atunci am lipsit şase luni de pe teren, acum sper să nu fie probleme prea mari“, susţine golgheterul campionatului, care se chinuie de câteva luni cu durerile cauzate de o ciupitură de menisc. Dacă se va opera şi nu va fi ceva mai grav, atacantul va sta cel puţin o lună departe de gazon şi va rata din pregătirea de iarnă.

A venit accidentat la Craiova

Florin Costea a venit la Universitatea în iarna lui 2005-2006, dar a debutat abia pe 15 septembrie 2006, la aproape un an de când a semnat cu Craiova, din cauza mai multor accidentări. „Aşa a fost să fie. Nu vreau să mai vorbesc despre accidentările mele. Mi-am rupt mâna de două ori şi am stat pe bară două-trei luni, pe când eram la Râmnicu Vâlcea, iar apoi m-am operat la ligamentele genunchiului drept şi am stat şase luni“, îşi aminteşte fotbalistul.
Florin Costea a suferit o ruptură de ligamente pe când se afla cu Ştiinţa în Cipru, în cantonament (februarie 2006) şi a fost operat la Bucureşti, de doctorul Filipescu.

În 2008, de ziua lui, Costea a primit cadou un nas nou

Atacantul oltean a mai trecut printr-o operaţie şi în 2008. Pe 15 mai, cu o zi înainte ca el să împlinească 23 de ani, Florin Costea a fost operat, la Torino, de deviaţie de sept, intervenţia fiind intermediată de antrenorul de atunci al Craiovei, Nicolo Napoli. „Acum are un năsuc nou, cadou de ziua lui. Sperăm să miroase mai bine poarta adversă“, spunea la acea vreme secundul lui Napoli, Jerry Gane, care a fost alături de jucător în Italia.
Prima operaţie a lui Costea fusese în copilărie, când şi-a tăiat degetul arătător de la mâna dreaptă cu joagărul, după ce-l asista pe bunicul său în timp ce tăia lemne.

De când evoluează pentru Ştiinţa în prima ligă, Florin Costea a marcat de 45 de ori în campionat: cinci goluri în sezonul 2006-2007, 15 şi 17 în precedentele două şi opt în cel actual.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite