Craiova: „Răscoala“ lui Rebreanu, cumpărată de olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sever Bedelici recomandă tinerilor lectura cărţii „Răscoala“, de Liviu Rebreanu
Sever Bedelici recomandă tinerilor lectura cărţii „Răscoala“, de Liviu Rebreanu

Cititorii îndrăgostiţi de creaţia scriitorului român apreciază reeditarea cărţii. Volumul ce a însoţit astăzi ziarul Adevărul este al patrulea din Colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“.

Sever Bedelici este unul dintre oltenii care îşi trăiesc viaţa sub semnul cărţilor de căpătâi. Dacă în anii tinereţii avea grijă ca niciuna din marile creaţii ale literaturii române să nu lipsească din biblioteca personală, acum este fericit că are timpul necesar pentru a se apleca asupra lor. În plus, le este de un real folos nepoţilor cărora li se cere la şcoală să cunoască scrierile de valoare. Bunicul spune că are pentru cei mici o bibliotecă atât de plină încât stă să cadă de atâtea cărţi.

„Romanul lui Liviu Rebreanu «Răscoala» este de actualitate. Spune chiar adevărul. Tot sărăcia o povestea şi atunci când a fost scris. Păcat că tinerii nu înţeleg că lectura capodoperelor îi ţine verticali, înseamnă educaţie de bună calitate, iar această operă ar trebui toţi să citească“, spune Sever Bedelici, fost CFR-ist şi mai târziu electronist la Fabrica de Avioane. „Răscoala“, a patra apariţie din Colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“, a apărut în această dimineaţă la chioşcuri, împreună cu ziarul Adevărul, la preţul de 12,99 lei. Cititorii care nu au mai găsit celelelalt trei cărţi apărute în această colecţie, „Crimă şi pedeapsă“, volumele I şi II, şi „Legiunea blestemaţilor“, pot trece pragul Librăriei Adevărul, de pe strada Împăratul Traian, numărul 9, de luni până duminică, între orele 9 – 22.00.

Pe 11 noiembrie urmează „Shining“, de Stephen King.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite