Atenţie la telefoanele mobile! Radiaţiile emise sunt mult mai puternice când bateria este aproape descărcată. Puteţi face tumori cerebrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radiaţiile emise de telefoanele mobile pot cauza tumori cerebrale, spun specialiştii.
Radiaţiile emise de telefoanele mobile pot cauza tumori cerebrale, spun specialiştii.

Un medic din Craiova avertizează că vorbitul la telefon când bateria ajunge la ultima bară este periculos, pentru că în timp poate cauza tumori cerebrale.

Doctorul Doru Dobrescu vorbeşte despre efectele dăunătoare pe care le are vorbitul în exces la telefon, în special când bateria este la ultima bară. "Radiaţiile sunt mult mai mari, sunt radiaţii de lungime mică dar care au frecvenţă crescută şi care încălzesc ţesuturile. Când bateria se descarcă, atunci creşte şi radiaţia. În aceste condiţii, o persoană poate suferi în timp tumori cerebrale. Sunt studii care demonstrează că folosirea în exces a telefoanelor mobile nu este deloc sănătoasă", a declarat doctorul Doru Dobrescu. Medicul recomandă utilizarea căştilor de tip hands-free, care scade riscul de a dezvolta aceste tumori. Doctorul Dobrescu mai spune că nici încărcarea telefoanelor în apropiere de cap nu este indicată, "pentru că şi încărcătoarele emit radiaţii, au aceleaşi efecte", a precizat medicul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite