Craiova: RAT „încinge“ controalele în mijloacele de transport în comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi craioveni călătoresc fără bilet sau abonament
Tot mai mulţi craioveni călătoresc fără bilet sau abonament

Regia Autonomă de Transport din Craiova vrea să angajeze mai mulţi controlori pentru a-i prinde pe craiovenii care călătoresc fraudulos. Deşi mii de locuitori ai oraşului merg zilnic cu autobuzul sau tramvaiul, călătorii sunt controlaţi în prezent de 30 de angajaţi ai regiei, însoţiţi de poliţişti comunitari.

Tot mai mulţi craioveni aleg să meargă fără bilet cu autobuzul sau tramvaiul, convinşi fiind că şansele să fie prinşi şi amendaţi sunt extrem de mici. Asta e concluzia la care au ajuns reprezentanţii Regiei Autonome de Transport după ce au analizat veniturile, din ce în ce mai mici ale unităţii. Călătorii fideli recunosc faptul că, de multe ori, nu îşi iau bilet. „Păi de ce mi-aş lua?! Că doar nu oferă cine ştie ce condiţii şi la cât cer pe un bilet chiar nu se merită. Eu cred că, la cât de des merg cu autobuzul, chiar şi dacă m-ar prinde odată şi m-ar amenda, tot s-ar merita. Şi aş avea eu grijă să nu se ajungă la amendă...”, ne-a spus Vlad, student în Craiova.

Încă 34 de controlori

Reprezentanţii Regiei de Trasnport spun că intenţionează să mărească numărul controlorilor, care sunt în prezent doar puţin peste 30. „Vrem să înfiinţăm un compartiment de control cu 37 de posturi, din care 34 de controlori. În prezent, sunt 30-40 de oameni care controlează şi sunt însoţiţi de poliţişti comunitari, ca martori. Poliţiştii însă nu au voie să taie amenzi”,a spus Marian Teodorescu, directorul RAT Craiova. Posturile vor fi puse la dispoziţia celor 28 de angajaţi de la unitate care ar putea fi disponibilizaţi, ca urmare a unei cerinţe făcute de conducerea RAT către Consiliul Local. În raportul care însoţeşte proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli al regiei pe 2010, reprezentanţii regiei solicită ca 28 de salariaţi din cei peste 900 ai RAT să fie concediaţi individual, motivând solicitarea prin situaţia financiară grea, cauzată de criza economică.

Pierderi de câteva milioane de lei


Conform datelor supuse aprobării Consiliului Local la şedinţa de joi, RAT are pierderi contabile de 5,1 milioane din anii precedenţi pe care ar trebui să le acopere în 2010. Deşi numărul biletelor vândute a crescut în 2009, abonamentele şi numărul curselor speciale efectuate pentru societăţile craiove au fost mai puţine ca în 2008.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite